Τα small apartments (ελληνιστί γκαρσονιέρες) λόγω του μικρού μεγέθους τους, αποτελούν ιδανική λύση για όποιον ζει μόνος του ή με το ταίρι του. Ίσως πιστεύεις ότι η διακόσμηση ενός τόσου μικρού χώρου είναι εύκολη υπόθεση, όμως αυτό ακριβώς, το γεγονός δηλαδή ότι είναι μικρό διαμέρισμα, περιπλέκει την κατάσταση, καθώς πρέπει να χωρέσεις όλα τα απαραίτητα, χωρίς να κουτουλάς πάνω τους. Εμείς σου δίνουμε κάποια tips για να το κάνεις πιο εύκολα!

1. Δώσε προσοχή στη σωστή διαρρύθμιση

Το πρώτο πράγμα που μετράει στη διακόσμηση οποιοδήποτε μικρού χώρου είναι η σωστή διαρρύθμιση. Αφού το σπίτι δεν διαθέτει ξεχωριστά δωμάτια για τις διαφορετικές ανάγκες, χρειάζεται να δημιουργήσεις  όμορφες γωνίες. Γι’ αυτό εκμεταλλεύσου τις γωνίες του σπιτιού, που συνήθως δεν χρησιμοποιούνται για να φτιάξεις μικρούς χρηστικούς χώρους που θα καλύψουν τις ανάγκες του δείπνου, της ξεκούρασης και της διασκέδασης.

Επίσης, μια καλή λύση είναι να προσθέσεις στο χώρο σου διαχωριστικά. Και δεν χρειάζεται να χτίσετε με γυψοσανίδες. Τα παραβάν μπορεί να κάνουν εξαιρετική δουλειά! Υπάρχουν πολλές μοντέρνες λύσεις για τους μικρούς χώρο που θα σε ενθουσιάσουν.

διαμέρισμα

2. Μην καλύπτεις το πάτωμα με βαριά χαλιά

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει οπτική επαφή με το πάτωμα, γι’ αυτό φρόντισε να φαίνεται όσο περισσότερη επιφάνεια γίνεται. Μάλιστα, μπορείς να αξιοποιήσεις τον τοίχο για να στηρίξεις ράφια αλλά και να αντικαταστήσεις τα έπιπλα που έχουν πολλά συρτάρια και ντουλάπια. Έτσι, αμέσως θα δεις το χώρο πιο άδειο και κατά συνέπεια θα δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος.

διαμέρισμα

3. Φώτισε το δωμάτιο

Για να μην θυμίζει ο χώρος σκοτεινό μικρό υπόγειο, είναι σημαντικό να επενδύσεις στον κατάλληλο φωτισμό. Τα ανοιχτά χρώματα στους τοίχους σε συνδυασμό με ένα μεγάλο παράθυρο και ένα δυνατό φωτιστικό είναι σίγουρα απαραίτητα. Σε περίπτωση που το σπίτι δεν έχει πολλά παράθυρα, ένας μεγάλος καθρέφτης, απέναντι από το παράθυρο θα κάνει αντανάκλαση του φωτός προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σαν βασική αρχή, σκέψου πως όσο πιο μικρό είναι το σπίτι, τόσο πιο μεγάλος χρειάζεται να είναι ο καθρέφτης. Επίσης, για να φωτίσεις το μικρό σου χώρο μπορείς να προσθέσεις μικρά σποτ κρυφού φωτισμού. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις μια πιο φωτεινή και καθαρή όψη στον χώρο.

διαμέρισμα

4. Δημιούργησε αντιθέσεις και διαχώρισε το χώρο

Σε έναν μικρό χώρο, τίποτα δεν πρέπει να είναι βαρετό. Δημιούργησε αντιθέσεις που θα δώσουν ζωντάνια στον χώρο. Μπορείς να συνδυάσεις κάποιο ζωηρό και έντονο χρώμα στη διακόσμηση με ένα πιο απαλό και φωτεινό. Ακόμη, θα ήταν καλό να δώσεις έμφαση και προσοχή στα αξεσουάρ και αντικείμενα που θέλεις να τονίσετε, χωρίς να υπερφορτώσεις το χώρο.

Ένας άλλος τρόπος, είναι να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό χρώμα, σχέδιο ή υλικό σε κάποιον από τους τοίχους ή στο πάτωμα. Για παράδειγμα, συνδύασε διαφορετικού υλικού επιφάνειες όπως ξύλο και πλακάκια για να διακοσμήσεις το καθιστικό. Εκτός από στυλ στον χώρο, θα σε βοηθήσει να τον διαχωρίσεις αλλά και να προσθέσεις επίπεδα.

διαμέρισμα

5. Επίλεξε διπλής χρήσης έπιπλα

Τα έπιπλα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να μην νιώθεις εγκλωβισμένος στη γκαρσονιέρα σου. Απόφυγε τις αγορές μεγάλων τραπέζιων ή γραφείων και πρόσθεσε μια νησίδα στην κουζίνα που λειτουργεί και σαν γραφείο. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι ένας καναπές που γίνεται και κρεβάτι. Αυτά τα διπλής χρήσης έπιπλα θα σε γλιτώσουν από την άσκοπη σπατάλη χρημάτων και πολύτιμου χώρου.

διαμέρισμα

Διάβασε επίσης:

Green bedrooms: για όνειρα γλυκά!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet