Ίσως να μην το πιστεύεις, αλλά η είσοδος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Κι αυτό γιατί δίνει στους επισκέπτες μια πρώτη εντύπωση για το σπίτι σου και είναι το πρώτο πράγμα που συναντάς όταν επιστρέφεις σε αυτό. Αντί, λοιπόν, να είναι απλώς ένα μέρος από το οποίο περνάς για να μπεις στους κύριους χώρους, μία είσοδος διακοσμημένη με τις αρχές του Feng Shui μπορεί να δώσει τον σωστό τόνο για ένα θερμό καλωσόρισμα.

Εδώ, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές διακόσμησης της εισόδου σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui.

Διατήρησε την εξωτερική πόρτα καθαρή και τακτοποιημένη

Feng Shui

Στο Feng Shui, ο σχεδιασμός της εξώπορτας σου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς. Αντιπροσωπεύει επίσης το πρόσωπο που δείχνεις στον κόσμο και θα πρέπει να διακοσμείται με την ίδια προσοχή και σκέψη όπως το υπόλοιπο σπίτι.

Το καλό Feng Shui απαιτεί μια τακτοποιημένη εξώπορτα, οπότε βάλε το ως προτεραιότητα. Καθάρισε καλά τη γύρω περιοχή και συμμάζεψε τυχόν αντικείμενα που μπορεί να σε εμποδίσουν. Ακόμη και το γυάλισμα ενός γραμματοκιβωτίου ή ενός ρόπτρου πόρτας θα κάνει πολλά. Σκέψου απλές ιδέες, όπως η επένδυση σε μία νέα πινακίδα αριθμού, ή ίσως μερικές ζαρντινιέρες εκατέρωθεν της πόρτας. Αν επιστρέφεις σε ένα ακατάστατο σπίτι, το μυαλό σου παίρνει αμέσως αυτή τη χαοτική ενέργεια.

Feng Shui

Για τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων όπως η Monique Tollgard, η μπροστινή βεράντα είναι επίσης ένα προοίμιο για το στυλ design που βρίσκεται μέσα, «Η είσοδος είναι η πρώτη συνάντηση για εσάς, τους καλεσμένους και το σπίτι σας. Τα χρώματα και τα υλικά της εξώπορτας που χρησιμοποιούμε μας επιτρέπουν σύμφωνα με το Feng Shui να συστήσουμε αμέσως σε όλους το σπίτι μας». Η συνάδελφος ειδικός σε εσωτερικούς χώρους, Karen Howes, συμφωνεί, «Η μπροστινή πόρτα μπορεί να πει τόσα πολλά για τον ιδιοκτήτη: μπορεί να είναι χαλαρή και φιλόξενη ή πιο επίσημη. Για εμάς, η μπροστινή πόρτα είναι τόσο σημαντική, είναι η αρχή της ιστορίας. Η πρώτη και η τελευταία εντύπωση είναι τόσο σημαντικές».

Διάβασε την συνέχεια στο Elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet