Το 2023 είναι εδώ και είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα ενδυναμωτικό έτος. Aυτή η χρονιά είναι μια απίστευτη στιγμή για να μάθεις, να εξερευνήσεις τα ενδιαφέροντά σου, να είσαι δημιουργική, να εμβαθύνεις τις σχέσεις σου και να περιτριγυρίσεις τον εαυτό σου με υποστηρικτικούς ανθρώπους. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει η Feng Shui master Dana Claudat και αυτές είναι οι συμβουλές της για τη χρήση των ορόσημων του 2023 για να κάνεις ενεργειακά ευθυγραμμισμένες αλλαγές στο περιβάλλον του σπιτιού σου με βάση τις αρχές του Feng Shui.

Το χρώμα της χρονιάς είναι απλά μαγικό: Χρησιμοποίησε το για να ζωντανέψεις τον χώρο σου.

Το χρώμα της χρονιάς της Pantone είναι το Viva Magenta. Για εκείνη, το ματζέντα είναι ένα μαγικό χρώμα που είναι γεμάτο υπέροχη δύναμη. Συμβολίζει επίσης το manifestation στην πράξη. Η φωτεινή, τολμηρή απόχρωση αντανακλά μία ζωηρή αυτοέκφραση και έναν έντεχνο τρόπο ζωής.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ματζέντα για να υποστηρίξεις τους στόχους σου γράφοντας τα σχέδιά σου για το 2023 με ένα ματζέντα στυλό ή μαρκαδοράκι, προσθέτοντας πιτσιλιές ματζέντα στο vision board σου ή φορώντας ματζέντα σε σημαντικές συναντήσεις.

Feng shui

Είναι ένα παγκόσμιο έτος 7 στην αριθμολογία: Ώρα να αναβαθμίσεις τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού.

Στην αριθμολογία, διαμορφώνεται ως η χρονιά για να αναζητήσεις γνώση, να εμπιστευτείς τη διαίσθησή σου και να εξερευνήσεις την πνευματική σου δύναμη. Το παγκόσμιο έτος 7 φωτίζει επίσης το να ακολουθείς τα συναισθήματά σου, να περιβάλλεις τον εαυτό σου με καλοσύνη και να εξασκείς την τέχνη σου.

Μπορεί να θέλεις να ξεκινήσεις φέτος κάνοντας βαθύ καθαρισμό για να αναδείξεις τις υπέροχες λεπτομέρειες του σπιτιού σου. Προχωρώντας, στόχευσε στο να αναβαθμίσεις τις καθημερινές δουλειές – μαγειρική, καθαρισμό, οργάνωση – κάνοντάς τες πιο διασκεδαστικές και εκφραστικές.

Η ενέργεια 7 καθιστά επίσης αυτήν την κορυφαία χρονιά για να βουτήξεις βαθιά στις λεπτομέρειες των θεμάτων που σου αρέσουν. Διάβασε βιβλία, παρακολούθησε μαθήματα, μάθε νέες δεξιότητες και πραγματικά ενσωμάτωσε όλη αυτή τη νέα γνώση στην καθημερινή σου ζωή.

Feng shui

Οι αστρολογικές αλλαγές του 2023 μας προσκαλούν να κάνουμε κάποιες βασικές αλλαγές.

Πολλοί πλανήτες αλλάζουν ζώδια φέτος, φέρνοντας κύματα νέας ενέργειας και επέκτασης:

  • Ο Δίας βρίσκεται στον Κριό για το πρώτο μέρος του έτους, καλώντας μας να είμαστε δυνατοί ηγέτες και καλλιεργητές.

Ο τυχερός πλανήτης Δίας φωτίζει τον πλούτο και τα επιτεύγματα το επόμενο έτος. Υπάρχει μια αίσθηση μεγαλύτερης δυνατότητας ανάπτυξης παντού. Το να παραμένεις πιο προσγειωμένη και παρούσα μπορεί να σε βοηθήσει να εκμεταλλευτείς πλήρως αυτή την ενέργεια.

Οι πρώτοι μήνες του χρόνου είναι μια εξαιρετική περίοδος για να μεταμοσχεύσεις φυτά εσωτερικού χώρου, να πολλαπλασιάσεις τη συλλογή πρασίνου σου και ακόμη και να σκεφτείς να καλλιεργήσεις κάποια δικά σου τρόφιμα. Η καλλιέργεια βλαστών ή μικρών λαχανικών, μπορεί να γίνει εύκολα όλο το χρόνο ακόμη και μέσα σε εσωτερικούς χώρους και επιπλέον μπορεί να είναι ευεργετική για την ενέργεια του σπιτιού και την ευεξία σου!

  • Ο Δίας μετακινείται στον Ταύρο στις 16 Μαΐου, φωτίζοντας τα οικονομικά μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα αστέρια θα σε βοηθήσουν να κυνηγήσεις την οικονομική αφθονία και να γεμίσεις τη ζωή σου με αισθητηριακές απολαύσεις. Οργάνωσε τα χρήματά σου έτσι ώστε να αυξηθούν αυτή την άνοιξη. Σκέψου να διατηρήσεις έναν μηνιαίο προϋπολογισμό, να πάρεις νέους φακέλους για τα έγγραφα σου ή ακόμα και να ξεκινήσεις ένα νέο λογιστικό σύστημα. Όταν οργανώνεσαι, δημιουργείς θετική ροή και ανοίγεις πόρτες σε περισσότερο πλούτο.

Feng shui
  • Ο Κρόνος θα μετακινηθεί στους Ιχθείς στις 7 Μαρτίου (και θα παραμείνει εκεί μέχρι το 2025), ζητώντας μας να οργανωθούμε.

Ο Κρόνος αγαπά τη δομή και όταν βρίσκεται στους Ιχθύς, καλούμαστε να αναδομήσουμε τις μέρες μας με τρόπους που μας φέρνουν περισσότερο χρόνο και ελευθερία. Η χρήση ενός σταθερού συστήματος προγραμματισμού μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις περισσότερο χρόνο για να απολαύσεις τη ζωή σου! Σκέψου το ενδεχόμενο του bullet journaling, το να εξερευνήσεις νέα συστήματα ψηφιακών ημερολογίων ή να ξεκινήσεις ένα νέο σημειωματάριο γύρω από αυτήν τη μετάβαση.

  • Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της μεταμόρφωσης, μετακινείται στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου, δίνοντάς μας μια προεπισκόπηση των καινοτόμων αλλαγών που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 20 χρόνια.

Αυτή το once-in-a-lifetime event είναι μια καταπληκτική στιγμή για να γιορτάσεις τον εαυτό σου και να κάνεις ανακαλύψεις. Τον Μάρτιο, εξερεύνησε νέες στρατηγικές αυτοφροντίδας και ευεξίας που σε κάνουν να αισθάνεσαι καταπληκτικά. Αυτή είναι η στιγμή για να εξαλείψεις τυχόν ρουτίνες που έχεις «αναγκάσει τον εαυτό σου να κάνει» και που δεν σε εξυπηρετούν. Πειραματίσου για να βρεις τις καλύτερες ρουτίνες για εσένα και στηρίξου σε αυτές το επόμενο έτος!

Είναι το Σεληνιακό Έτος του Κουνελιού του Νερού: Έτοιμη να επαναπροσδιορίσεις την επιτυχία;

Feng shui

Το Σεληνιακό Έτος του Κουνελιού του Νερού ξεκινά αργότερα αυτόν τον μήνα και αυτό το έτος είναι γεμάτο με ειρήνη, δύναμη, καινοτομία, αποφασιστικότητα, απαλότητα και επιτυχία. Σύμφωνα με την Κινέζικη Αστρολογία, αυτός θα είναι ένας χρόνος για να μετατρέψεις τα όνειρά σου σε πράξη και να αφοσιωθείς σε αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Τα κουνέλια του νερού είναι γνωστά για το ότι είναι έξυπνα, στρατηγικά και εξαιρετικά στις επιχειρήσεις. Ξεκίνησε projects με πάθος φέτος και προσπάθησε να καινοτομήσεις στη δουλειά. Αυτή η γεμάτη αγάπη ενέργεια θα ελαφρύνει και θα ανεβάσει επίπεδο τη ζωή σου.

Τούτου λεχθέντος, η Water Rabbit ενέργεια δεν είναι λάτρης του άγχους. Εάν πίεζες τον εαυτό σου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσεις νέα εργαλεία χαλάρωσης και να αφήσεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις περισσότερα διαλείμματα. Σκέψου να απαλύνεις τον χώρο και την γκαρνταρόμπα σου προσθέτοντας περισσότερα βελούδινα υφάσματα, άνετα πλεκτά και cozy υφές.

Ποιος είναι έτοιμος για περισσότερη απαλότητα, περισσότερη χαρά, περισσότερη αυτοφροντίδα και περισσότερη αυτοπεποίθηση το 2023; Σου ευχόμαστε μια εκπληκτική χρονιά!

Photos: istockphoto.com

Διάβασε επίσης: H Marie Kondo μοιράζεται τα tips της για μία λίστα super market που σίγουρα «sparks joy».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet