Οι δημιουργικές ιδέες βαψίματος του σπιτιού βιώνουν τη χρυσή εποχή τους αυτή τη στιγμή. Καθώς αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στη διακόσμηση των χώρων μας, υπάρχει μια δίψα για νέους και ενδιαφέροντες τρόπους χρήσης του χρώματος στους τοίχους μας και όχι μόνο. Από ιδιαίτερα εφέ, όπως το limewash, μέχρι βαμμένες οροφές και graphic τοιχογραφίες, ο τρόπος που επιλέγουμε να εφαρμόσουμε το χρώμα έχει εξίσου μεγάλη επίδραση στον τελικό σχεδιασμό του χώρου όσο το χρώμα αυτό καθ’αυτό.

Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε συλλέξει 8 από τις καλύτερες paint ideas για τη διακόσμηση του σπιτιού σου, μαζί με υπέροχα παραδείγματα για το πώς οι interior designers και οι ειδικοί στα χρώματα τις έχουν εφαρμόσει.

Μην ξεχνάς την οροφή

paint
Image credit: Thomas Kuoh. Design: Studio Munroe

Οι βαμμένες οροφές έχουν γίνει μια εξαιρετικά δημοφιλής τάση τελευταία. Είτε επιλέξεις κάτι τολμηρό είτε κάτι που δημιουργεί ένα ήπιο, χαλαρωτικό αποτέλεσμα στον χώρο σου, η απλή λευκή οροφή έχει σίγουρα δώσει τη θέση της σε μια πιο πολύχρωμη προσέγγιση. «Θέλαμε αυτό το υπνοδωμάτιο να μοιάζει γαλήνιο και ήρεμο, σαν μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Emilie Munroe, ιδρύτρια του Studio Munroe, γι΄ αυτό το χαλαρωτικό design κρεβατοκάμαρας. «Επειδή το χρώμα του φόντου της ταπετσαρίας είναι γαλάζιο, η χρήση του λευκού στην οροφή θα είχε όντως αίσθηση υψηλής αντίθεσης και θα ήταν παράταιρο. Συνδυάζοντας το aqua στην οροφή, το δωμάτιο είναι πλέον άνετο και προσγειωμένο», εξηγεί.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet