Ποτέ πριν δεν υπήρξαν τόσες πολλές συζητήσεις για το περιβάλλον και το sustainable living όπως τώρα. Άνθρωποι και εταιρείες είναι πλέον όλο και πιο ευαισθητοποιημένες όσον αφορά στη διατήρηση και τη φροντίδα των φυσικών πόρων που έχουμε σήμερα. Το περιβάλλον χρειάζεται και τη δική μας βοήθεια ώστε να διατηρήσει τους πόρους του κι εμείς να ζούμε σε έναν πιο ευτυχισμένο πλανήτη. Γι’ αυτό η βιωσιμότητα είναι μια ανάγκη που επεκτείνεται εκτός από το φαγητό και τη μόδα και μέσα στο σπίτι μας.

Ποιες είναι οι πιο eco friendly και sustainable διακοσμητικές λύσεις και για τον προσωπικό σου χώρο;

#1 Επίλεξε διακοσμητικά αντικείμενα από φυσικά υλικά

Τα διακοσμητικά υλικά που μπορείς να επιλέξεις, ώστε να διαφοροποιήσεις το χώρο σου και να του δώσεις μια γήινη και εναλλακτική αισθητική, είναι μικρά χαλιά από ψάθα, γιούτα και λινάτσα που δίνουν μια εξωτική νότα. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και το ξύλο bamboo από το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε, ακόμα και μόνοι μας, πολύ ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα διακοσμητικά. Το ακατέργαστο ή ανακυκλωμένο ξύλο αποτελεί πρώτη ύλη για πολύ όμορφα έπιπλα που ενισχύουν την ζεστασιά και την οικειότητα. Πολύ ιδιαίτερη επιλογή αποτελούν και τα διακοσμητικά στοιχεία από παλαιωμένο ξύλο. Να θυμάσαι ότι όλα τα φυσικά υλικά είναι σαφώς καλύτερα από οποιοδήποτε πλαστικό υλικό. Αν, όμως, σέβεσαι αληθινά το περιβάλλον απόρριψε τα αντικείμενα ή χαλιά από δέρμα, όσο λουσάτα και αν σου φαίνονται.

Sustainable
Τα έπιπλα και τα αντικείμενα από ξύλο, ενισχύουν τη ζεστασιά και την οικειότητα

#2 Πες ναι στo art &craft

Τα χειροποίητα αντικείμενα  είναι όμορφα γιατί είναι μοναδικά. Επιπροσθέτως όταν αγοράζουμε ένα έπιπλο ή αντικείμενο από έναν τεχνίτη βοηθάμε στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Sustainable
Δοκιμάστε μόνες σας τις ικανότητές σας ως καλλιτέχνες.

#3 Χρησιμοποίησε μη τοξικά χρώματα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) η εσωτερική ρύπανση είναι η πέμπτη πηγή κατά σειρά επικινδυνότητας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα χρώματα οικιακής χρήσης είναι ότι προέρχονται από τους διαλύτες (βενζίνη, φορμαλδεΰδη κ.ά.), που εκλύουν οργανικές πτητικές ενώσεις (VOC), αλλά και από άλλες τοξικές ουσίες, όπως βαρέα μέταλλα, που ευθύνονται για πολλά άμεσα και μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. Η αλήθεια είναι ότι η οικολογική επιλογή είναι συχνά ακριβότερη, ωστόσο υπάρχουν και οικονομικότερα χρώματα με χαμηλές πτητικές οργανικές ενώσεις.

#4 Άναψε κεριά σόγιας

Όπως γνωρίζουμε, η παραφίνη παράγεται από το υπόλειμμα που μένει από την διύλιση του πετρελαίου, προϊόν που είναι βλαβερό και για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον. Τα κεριά σόγιας διαρκούν έως και 50% περισσότερο από τα κεριά παραφίνης γιατί λιώνουν πιο αργά. Μάλιστα, μυρίζουν περισσότερο, ακόμα και σβηστά! Είναι, σαφώς, πιο υγιεινά αφού εκπέμπουν 90% λιγότερη αιθάλη σε σχέση με τα κεριά του εμπορίου από παραφίνη. Τέλος, είναι μη τοξικά και καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα.

#5 Βάλε τα φυτά (και) μέσα

Σύμφωνα με έρευνες τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν το στρες, συνεπώς μια λεβάντα στο γραφείο μπορεί να σε χαλαρώσει εντελώς. Ακόμα και η θέα ενός πράσινου τοπίου μας λένε οι έρευνες βοηθάει στον ύπνο μιας και βελτιώνει τους κιρκάδιους ρυθμούς.

Sustainable
Ακόμα και η θέα ενός πράσινου τοπίου μας λένε οι έρευνες.

#6 Και τέλος θυμήσου

Plastic is not fantastic!

Διάβασε ακόμη: 8 φυτά που χρειάζονται λίγο φως και είναι ιδανικά για το φθινόπωρο και το χειμώνα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet