Συγγραφέας: Μαρία Παναγοπούλου
Τίτλος: Το απωθημένο φυγείν αδύνατο
Σελίδες: 318
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Όλα ξεκίνησαν στην  Σαντορίνη. Ο Ανάργυρος Σαντοριναίος, γόνος επιχειρηματικής οικογένειας της Σαντορίνης, ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του που εργάζεται στο πολυτελές ξενοδοχείο του. Η αδερφή του Καλλίστη, είναι μια τοξική κοπέλα μεγαλωμένη στις ανέσεις, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες, προέβη σε μια προκλητική ενέργεια που τίναξε τη γαμήλια τελετή στον αέρα και ανάγκασε τη νύφη να τραπεί σε φυγή. Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε κι η Άννα συναντιέται ξανά με τον Ανάργυρο. Οι δυο τους αποφασίζουν να αποδράσουν στον εξωτικό Μαυρίκιο. Εκεί τους περιμένει όμως ένα άλλο ταξίδι, εκείνο της ψυχής.

Μια αληθινή ανθρώπινη ιστορία που κρύβει όλο τον πόνο που κάποτε ήταν δυνατή αγάπη. Τι γίνεται όταν δεν καταφέρνεις να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύτηκες; Μπορούμε να ξεφύγουμε από τις καταπιεσμένες μας επιθυμίες; Ή το αποθυμένον φυγείν αδύνατον;

βιβλία

Συγγραφέας: Στράτος Μακρίδης
Τίτλος: Η Ευτυχία της Ανυπαρξίας
Σελίδες: 368
Εκδόσεις: Κάκτος

 Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα μάθει τι μας συμβαίνει μετά θάνατον. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα. Ένας γοητευτικός δικηγόρος, μια όμορφη Αμερικανίδα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ένας δολοφόνος… Μια δίκη, μια βίαιη απαγωγή, ένας ερευνητής γιατρός, μια ανίατη ασθένεια, ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ, μια όμορφη καλόγρια και ένα χωριατοκόριτσο που αφήνεται στον έρωτα συνθέτουν το παζλ της ιστορίας. Η συνέχεια στο βιβλίο και σε λίγο καιρό στη μεγάλη οθόνη!

βιβλία

Συγγραφέας: Τάκης Καμπύλης
Τίτλος: Γενικά Συμπτώματα
Σελίδες: 184
Εκδόσεις: Καστανιώτη

Πέντε πρόσωπα, μια ιστορία: ο άγνωστος Έλληνας εθελοντής στα πειράματα για το εμβόλιο, ο οργισμένος γιος του χρεωκοπημένου εμπόρου, η κατάκοιτη μητέρα, ο αδέκαστος καφετζής κι ο άνεργος, φιλόδοξος δημοσιογράφος. Τα βήματά τους φαίνονται συνηθισμένα, καθημερινά – σαν τα γενικά συμπτώματα ενός ιού, με τον οποίο εξελιχτήκαμε μαζί βγαίνοντας από τις σπηλιές στις σαβάνες, στα χωράφια και στις πόλεις.

Πέντε διαφορετικές ιστορίες, πέντε ήρωες στο δικό τους μονόλογο κι ένας εμφύλιος που ξεσπά ανάμεσα στα «καλά παιδιά».

βιβλία

Διαβάστε επίσης: 3 αντιπολεμικά μυθιστορήματα: Η λογοτεχνία στα χαρακώματα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet