Tίτλος: Κορίτσι Α

Συγγραφέας: Άμπιγκεϊλ Ντιν

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Σελίδες: 335

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

“Ήμασταν ακίνητοι και κοιτούσαμε τον φακό. Η φωτογραφία θα έβγαινε τέλεια. Αλλά προτού πατήσει ο πατέρας το κουμπί, η Ίβι μού έσφιξε το χέρι και γύρισε να με κοιτάξει στη φωτογραφία. Eτοιμάζεται να πει κάτι , και το χαμόγελό μου έχει αρχίσει να σβήνει. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι μου είπε τότε, αλλά είμαι σίγουρη ότι αργότερα το πληρώσαμε πολύ ακριβά.”

Η Λεξ Γκρέισι δεν θέλει να σκέφτεται την οικογένειά της, ούτε και τα χρόνια που πέρασε στο οικογενειακό τους σπίτι, το “σπίτι του τρόμου” των γονιών της. Και το σημαντικότερο δεν θέλει να σκέφτεται τον εαυτό της ως κορίτσι Α, εκείνο το κορίτσι δηλαδή που απέδρασε! Όταν η μητέρα της πέθανε στη φυλακή, άφησε στη Λεξ και στα αδερφια της το σπίτι, η Λεξ συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αφήσει πίσω το παρελθόν. Μαζί με την αδερφή της Ίβι, έχει σκοπό να μετατρέψει το Σπίτι του Τρόμου σε κάτι καλό. Αλλά πρώτα πρέπει να συμφιλιωθει με τα έξι αδέρφια της- και με τα χρόνια που μοιράστηκαν ως παιδιά.

Ένα καλογραμμένο αυθεντικό και ταυτόχρονα ανθρώπινο θρίλερ, που αφήνει μια αίσθηση ελπίδας. (New York Times Best seller).


Τίτλος: Ευ. Βρες το καλό

Συγγραφέας: Λεωνίδας Καραϊσκος

Σελίδες: 285

Εκδόσεις: KEY BOOKS

Τα δύο γράμματα ΕΥ σημαίνουν ευζωία. Είναι λέξη, είναι συναίσθημα και μπορεί να ορίσει τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή. Με οδηγό αυτή τη λέξη, ο Λεωνίδας Καραϊσκος ανακαλύπτει- και μας καλεί να ανακαλύψουμε- το καλό της καθημερινότητας. Μέσα από τις ιστορίες του, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και καλοσύνη, σε έναν κόσμο που μπορούμε να κατοικήσουμε όλοι. Αρκεί να καταφέρουμε να στρέψουμε την προσοχή μέσα μας. Το “Ευ” εστιάζει σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μπορεί να τα δει μόνο η καρδιά. Η ζωή βελτιώνεται μόνο όταν βρούμε το κλειδί που θα μας ανοίξει την πόρτα για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα το καλό υπάρχει παντού αρκεί να το βρούμε!


Τίτλος: Το Νησί

Συγγραφέας: Ράγκναρ Γιονασον

Μετάφραση: Βίκυ Αλυσσανδράκη

Σελίδα: 325

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Τέσσερις φίλοι γιορτάζουν την επανασύνδεσή τους αποφασίζοντας να κάνουν μια απόδραση στο Ετλιδαέι, ένα απομακρυσμένο νησί ανοιχτά των Νοτίων ακτών της Ισλανδίας. Τόπος παράξενος μα όμορφος και κυρίως μυστηριώδης. Από εκεί δεν θα επιστρέψουν όλοι ζωντανοί. Το τελευταίο βράδυ ένα κορίτσι από την παρέα βρίσκεται νεκρό. Κάποιος την έχει δολοφονήσει. Η Χούλντα Χερμανσντότιρ, την οποία γνωρίσαμε στο Σκοτάδι μεταβαίνει στο νησί να ερευνήσει την υπόθεση. Όσο προχωρά η έρευνα, η Χούλντα παρατηρεί κάποιες τρομακτικές ομοιότητες με προηγούμενη υπόθεση που είχε αναλάβει. Κάτι συμβαίνει. Κάποιος παραμονεύει στο σκοτάδι.

Το Νησί ειναι ένα ακόμα ανατριχιαστικό, αστυνομικό θρίλερ από τον ανανεωτή του σκανδιναβικού Νουαρ Ράγκναρ Γιόνασον.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet