Τίτλος: Με τον τρόπο της Κάμαλα

Η Ζωή και η πορεία της πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Συγγραφέας: Dan Morain

Μετάφραση: Δημήτρης Αλεξίου

Σελίδες: 400

Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρώτη αφροαμερικανή αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μιλά για τη ζωή της στον έμπειρο δημοσιογράφο Νταν Μοραίν και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικά εμπνευσμένο! Αντισυμβατική, δυναμική και μοναδική, η ιστορία της θυμίζει κατά πολύ την πραγμάτωση του αμερικανικού ονείρου. Στο βιβλίο, περιγράφεται με αμεσότητα και γλαφυρότητα η ζωή όχι της αντιπροέδρου, αλλά της αφροαμερικανής γυναίκας που μεγάλωσε με τη μητέρα της, από την οποία πήρε την επιμονή. Της Περιφερειακής Εισαγγελέως του Σαν Φρανσίσκο όπου έδωσε τις δικές της μάχες για την παιδεία και την προστασία των εργατριών του σεξ αλλά και της πρώτης μαύρης Γενικής Εισαγγελέως στην ιστορία της Καλιφόρνια! Υποστήριξε με πάθος τον Ομπάμα όταν δεν ήταν “must”, επανέκαμψε μετά από μιαν αποτυχημένη καμπάνια για το προεδρικό χρίσμα και έγινε η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ! Καριέρα, έρωτες, σκάνδαλα, παιδιά: όλα αυτά με τον τρόπο της Κάμαλα!

Τίτλος: Η Χώρα των Άλλων

Συγγραφέας: Leïla Slimani

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ, Μανώλης Πιμπλής

Σελίδες: 413

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η Γαλλομαροκινή συγγραφέας Leïla Slimani, περιγράφει έναν έρωτα που εκτυλίσσεται στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα σε έναν γοητευτικό Μαροκινό στρατιώτη και σε μια φιλόδοξη Γαλλίδα. Η Ματίλντ αποφασίζει να ακολουθήσει την καρδιά και τον αγαπημένο της Αμίν μετά τον πόλεμο στο Μαρόκο, εκεί όπου ο έρωτας και η καθημερινότητά τους δοκιμάζονται. Ανάμεσα στην άγονη γη που καλείται να καλλιεργήσει ο Αμίν και την ανατροφή των παιδιών, εκείνη αισθάνεται να στερεύει η ζωντάνια της! Εκείνος εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις του καθώς η κόντρα μεταξύ Μαροκινών και Γάλλων αποικιοκρατών κορυφώνεται. Λυπάται τους Μαροκινούς εργάτες αλλά τους έχει στη δούλεψή του, απωθείται από τους Γάλλους αλλά έχει παντρευτεί Γαλλίδα, τον εντυπωσιάζει η αποφασιστικότητα της γυναίκας του, ενώ τον τρομάζει η ανυπότακτη φύση της. Ένα βιβλίο που θέτει ζητήματα φύλου, ταυτότητας και της ανθρώπινης ανάγκης του ανήκειν.

Τίτλος: Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!

Συγγραφείς: Νανά Παλαιτσάκη, Δημήτρης Τσουκνίδης

Σελίδες: 203

Εκδόσεις: ΑΡΜΟΣ

Είναι το κατεξοχήν βιβλίο καραντίνας! Η Νανά Παλαιτσάκη δε χρειάζεται συστάσεις! Δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός, αρχισυντάκτρια και άλλα πολλά! Ο Δημήτρης βοηθά ανθρώπους να αντιπαλέψουν τις φοβίες και τα άγχη τους! Οι δυο τους δημιούργησαν ένα βιβλίο με ιστορίες γυναικών που μίλησαν στη Νανά για τα θέματα που τις απασχολούσαν. Στόχος των δύο συγγραφέων είναι να δώσουν μερικές πρακτικές συμβουλές σε υπαρκτά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλες μας! Όπως μάλιστα αναφέρουν και οι ίδιοι, είναι ένας οδηγός επιβίωσης, αρωγός στην καινούργια και γεμάτη προκλήσεις, καθημερινότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet