Τίτλος: Φιλοσοφία Για Πολυάσχολους Ανθρώπους

Συγγραφέας  Στίβεν Άλεν

Σελίδες: 192

Μετάφραση: Κερεστέτζη Βασιλεία

Εκδόσεις   ΙΣΟΡΡΟΠΟΝ

Μπορείτε να ξεχωρίσετε τον ορθολογισμό από τον υποκειμενισμό; Να διακρίνετε τον ιδεαλισμό από τον λογικό θετικισμό; Η φιλοσοφία επιχειρεί να δώσει απάντηση στα θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη, πόσοι όμως αντιλαμβάνονται με σαφήνεια τις ποικίλες φιλοσοφικές θεωρίες αποφεύγοντας την εννοιολογική σύγχυση; Επιχειρώντας μια διαδικασία εξερεύνησης της ανθρώπινης σκέψης, ο Stephen Alain διακρίνει εύληπτες θεματικές ενότητες – από την Αγάπη, τη Γλώσσα και την Ευτυχία μέχρι την Πολιτική και την Ηθική – που συμπυκνώνουν τις ουσιώδεις απόψεις των σπουδαιότερων αρχαίων και σύγχρονων στοχαστών. Οι βασικές θεωρίες τους παρουσιάζονται με σαφείς εξηγήσεις σε αυτόν τον συνοπτικό οδηγό για αναγνώστες που, παρά τους έντονους ρυθμούς της εποχής μας, αναζητούν τροφή για σκέψη.

Τίτλος: Ο Κρεμμυδάνθρωπος

Συγγραφέας: Βαγγέλης Βερτόπουλος

Σελίδες: 589

Εκδόσεις: ΔΙΑΝΟΙΑ

Μετά από ένα ταξίδι στα δάση της Ουκρανίας, ο εικοσιοκτάχρονος Έκτορας παρατηρεί διάφορες μεταλλάξεις στο σώμα του οι οποίες τον οδηγούν σε απομόνωση εξαιτίας μιας δυσάρεστης οσμής και των καυστικών αναθυμιάσεων που εκκρίνει. Με τον καιρό οι μεταλλάξεις αυτές μετατρέπονται σε δυνάμεις τις οποίες μαθαίνει να ελέγχει και να χρησιμοποιεί για το κοινό καλό. Έτσι, η ζωή του αλλάζει και την ημέρα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής ενώ το βράδυ Κρεμμυδάνθρωπος. Όπως όλοι οι υπερήρωες, κυνηγά το έγκλημα, όμως έχει πολλά ακόμα να ανακαλύψει για τα μυστικά της νύχτας και τον άγνωστο κόσμο της.


Τίτλος: Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη

Συγγραφέας: Ματ Χέϊγκ

Μετάφραση: Άννα Παπασπύρου

Σελίδες: 376

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Η ζωή της Νόρα δεν πηγαίνει τόσο καλά και τα πράγματα δείχνουν να χειροτερεύουν με τον καιρό. Τότε, στην τελευταία μέρα της στη γη, όταν το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα, μεταφέρεται στη βιβλιοθήκη. Εκεί της δίνεται η δυνατότητα στη δεύτερη ευκαιρία, για να αναιρέσει επιλογές και να απαλλαγεί από τις τύψεις που τις συνόδευαν, δοκιμάζοντας όλες τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να έχει ζήσει! Το ερώτημα που θέτει ο συγγραφές είναι: αν είχες άπειρες εναλλακτικές, ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να ζήσεις; Ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο υπάρχει μια βιβλιοθήκη, μια βιβλιοθήκη με άπειρα συρτάρια, άπειρα βιβλία και άπειρες επιλογές…

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!