Συγγραφέας: Παύλος Μάτεσις
Τίτλος: Η Μητέρα του Σκύλου
Εκδόσεις: Καστανιώτη

Η Μητέρα του Σκύλου είναι βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι. Πρώτη φορά εκδόθηκε το 1990 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και από τότε έχει επανεκδοθεί δεκάδες φορές. Το βιβλίο, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, είναι ένας μονόλογος από την Ραραού, μια συνταξιούχο ηθοποιό. Η Ραραού (το πραγματικό της όνομα, όπως λέει η ίδια, ήταν Ρουμπίνη Μέσκαρη) μιλά κυρίως για τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή σε ένα επαρχιακό χωριό. Μετά την απελευθέρωση ήρθε με την μητέρα της, που είχε νωρίτερα διαπομπευτεί σαν ερωμένη Ιταλού αξιωματικού, στην Αθήνα όπου και έζησαν μαζί μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Διάσπαρτες είναι ακόμα οι αναφορές της αφηγήτριας στην επαγγελματική της ζωή.

βιβλία

Συγγραφέας: Γιώργος Σιδέρης
Τίτλος: Τουμουνιούν 1: Σούκρα Βεριτά
Σελίδες: 339
Εκδόσεις: ΚΑΚΤΟΣ

Μια ιστορία χωρίς αρχή και τέλος, γεμάτη έρωτα, πόλεμο, ίντριγκα, μυστήριο κι ανθρώπινα πάθη. Από το Πέτρογκραντ μέχρι τη Μόσχα, το Παρίσι και το Βερολίνο, στη Θεσσαλονίκη και το Κάπρι, οι τραγικοί πρωταγωνιστές ζουν τις ζωές τους παράλληλα αλλά και πάνω από την Ιστορία. Στην πραγματικότητα όμως δεν μπορούν να την κατανοήσουν και να αντιληφθούν τη θέση τους σ’ αυτήν. Το βιβλίο καταγράφει ζωές ανθρώπων που έζησαν συμβατικά κι αντισυμβατικά, κανονικά κι αντικανονικά, μέσα σε μιαν υπαρξιακή απουσία.

βιβλία

Συγγραφέας: Κλας Έκμαν
Τίτλος: Ικανοί για όλα
Μετάφραση: Νάτση Αγγελική
Σελίδες: 392
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Μια κακιά στιγμή μπορεί να αλλάξει ό,τι πίστευες και υπερασπιζόσουν! Όταν οι παράνομοι εραστές Γιούχαν και Άνα καταφεύγουν σ’ ένα απόμερο ξενοδοχείο στη σουηδική επαρχία για ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο, δεν ξέρουν πως η ζωή τους πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Ο Γιούχαν έχει χωρίσει μόλις με τη σύζυγό του για χάρη της Άνα και είναι έτοιμος να το γιορτάσει. Η Άνα, από την άλλη, έχει αποφασίσει πως αυτή θα είναι η τελευταία τους συνάντηση ̶ η οικογένειά της είναι πολύ πιο σημαντική από την προσωπική της ευτυχία. Τίποτε από αυτά που ακολουθούν δεν ήταν στα σχέδιά τους. Ένα τραγικό λάθος τούς οδηγεί σε μια μοιραία απόφαση και από κείνη τη στιγμή βρίσκονται σ’ ένα εφιαλτικό μονοπάτι… προς την Κόλαση…

βιβλία
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet