Το σχολείο τελείωσε, τα παιδιά περνούν πια πολύ χρόνο παίζοντας ειδικά έξω. Ιδρώνουν, γεμίζουν σκόνες και καμιά φοράς πληγές στα πόδια. Αλλά δεν τους νοιάζει. Όλα λύνονται με ένα χωνάκι παγωτό. Το καλοκαίρι όμως, δεν είναι μόνο παιχνίδι, χαλάρωση και λιχουδιές. Τα προβλήματα υγείας του καλοκαιριού καραδοκούν.

υγείας

Ποια είναι τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά το καλοκαίρι

Η ζέστη στη χώρα μας είναι υπερβολική το καλοκαίρι. Τα παιδιά έχουν την τάση να παίζουν στη ζέστη, να τσιμπολογάνε έξω, ή να κάθονται κάτω από ένα κλιματιστικό. Εξαιτίας αυτών μπορεί να αντιμετωπίσουν τα ακόλουθα προβλήματα υγείας.

1. Θερμοπληξία

Εάν το παιδί σας εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να υποστεί θερμοπληξία. Γενικά συμβαίνει όταν η  θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλότερη από 40 βαθμούς Κελσίου και η θερμότητα απορροφάται από την επιφάνεια του δέρματος. Θα ξέρετε εάν το παιδί σας έχει πάθει θερμοπληξία εάν είναι πολύ ζεστό στο άγγιγμα, έχει υψηλό πυρετό ή ξηρή γλώσσα. Δεν αποκλείεται να χάσει ακόμη και τις αισθήσεις του.

υγείας
the red back of a girl with a sunburn and white lines from a swimsuit with a hotel pool on the background.

2. Ηλιακά εγκαύματα

Ηλιακό έγκαυμα δεν παθαίνουμε μόνο στη θάλασσα. Ακόμη κι όντα παίζουν έξω για ώρες σημαίνει ότι εκτίθενται το δέρμα τους στο άμεσο ηλιακό. Θα το καταλάβετε αν δείτε το δέρμα κόκκινο.

3. Δηλητηρίαση

Η ανάπτυξη βακτηρίων είναι συχνό φαινόμενο στις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία του καλοκαιριού. Το φαγητό χαλάει πιο γρήγορα και απελευθερώνονται τοξίνες που οδηγούν σε τροφική δηλητηρίαση. Λόγω της υπερανάπτυξης βακτηρίων, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως η γαστρεντερίτιδα και τα συμπτώματα η κοιλιακή δυσφορία και ο πυρετός.

υγείας

4. Αφυδάτωση

Όταν τα παιδιά παίζουν έξω, δεν σκέφτονται τη ζέστη. Απορροφώνται τόσο πολύ στα παιχνίδια τους που δεν κάνουν ούτε ένα διάλειμμα για να πιουν νερό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση..

5. Τσιμπήματα εντόμων

Τα έντομα αγαπούν την καλοκαιρινή περίοδο όσο το παιδί σας.  Εκτός από τα κουνούπια και τις σκνίπες ετοιμαστείτε και για τσιμπήματα από μέλισσές και σφήκες.

Επειδή τα παιδιά όμως κινδυνεύουν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους σταματήσετε εντελώς από το να παίζουν έξω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το παιδί σας

• Δώστε πολλά υγρά στο παιδί σας για ενυδάτωση. Tο νερό και οι σπιτικοί χυμοί είναι τα ιδανικά.

• Φορέστε του βαμβακερά ρούχα, που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει σωστά και καπέλο. Στα μέρη του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο βάλτε αντηλιακό.

• Τοποθετήστε τα φαγητά στο ψυγείο με το που κρυώσουν και αποτρέψτε τα παιδιά να τρώνε απ’ έξω.

υγείας
Boy eating fast food outdoors

• Εφιστείστε την προσοχή του να πλένει τακτικά τα χέρια του. Εκτός σπιτιού χρησιμοποιήστε υγρά μαντιλάκια για τη βρωμιά και αντισηπτικό για τα βακτηρίδια.

• Αποφύγετε να έχει γυμνό δέρμα όταν βρίσκεστε στη φύση καθώς και τα μέρη με πολλά φυτά που προσελκύουν μέλισσες και διαφορετικούς τύπους εντόμων.

• Εφαρμόστε εντομοαπωθητικό πριν βγει το παιδί για να παίξει.

Διάβασε ακόμη: Παιδική φιλία: πως θα εντοπίσετε τα σημάδια μια τοξικής παιδικής φιλίας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet