Η συμβίωση των παιδιών με τα ζώα μπορεί να δημιουργήσει μια υπέροχη σχέση. Να του γεννήσει αξίες αλλά και να το βοηθήσει να αναπτύξει δεξιότητές. Πολλές μαμάδες δεν ξέρουν αν είναι ασφαλές να μεγαλώνουν τα παιδιά με τα κατοικίδια μαζί για αυτό και εμείς ρωτήσαμε την Παιδίατρο Αικατερίνη Τσαντίλα και μάθαμε με ποιο τρόπο καλό κάνει το κατοικίδιο στην ανάπτυξη των παιδιών.

Κοινωνικοποίηση

Το κατοικίδιο συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της κοινωνικοποίησης των παιδιών, γιατί θα γίνει ο καλύτερος φίλος τους μετά τις ατέλειωτες ώρες κυνηγητού και παιχνιδιού. Επιπλέον αυτή η φυσική δραστηριότητα θα το βοηθήσει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να υιοθετήσει στη ζωή του έναν δραστήριο τρόπο ζωής.

Συντροφικότητα

Η συντροφικότητα που μπορεί να προσφέρει ένα κατοικίδιο ζώο στο παιδί είναι από τα πιο ξεχωριστά θετικά, γιατί το παιδί δημιουργεί μια σχέση αγάπης και μια σχέσης ζωής που είναι σημαντική για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Επίσης, τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα έχουν πάρει μεγάλα μαθήματα ενσυναίσθησης και γίνονται πιο συμπονετικοί ενήλικες.

κατοικίδιο

Υπευθυνότητα

Τα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί με ένα κατοικίδιο είναι πιο υπεύθυνα, γιατί το κατοικίδιο ζώο έχει ανάγκες που το παιδί καλείτε να τις μάθει και να τις ικανοποιήσει. Έτσι θα πρέπει να το πηγαίνει βόλτα, να το φροντίζει, να του βάζει φαγητό με αποτέλεσμα να μαθαίνει από νωρίς να αναλαμβάνει ευθύνες.

Αυτοπεποίθηση και Αυτοεκτίμηση

Σημαντική είναι και η συναισθηματική ανάπτυξη που καλλιεργείται μέσα από αυτή τη σχέση. Το παιδί αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή γιατί ποτέ δεν νιώθει μόνο, πάντα έχει κάποιο πιστό φίλο, έτοιμο για χάδια και παιχνίδια. Κι αυτό δημιουργεί σιγουριά στα παιδιά.

“Σίγουρα θα έχετε ακούσει να λένε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν με κατοικίδια στο σπίτι γιατί μεταφέρουν ιούς και δεν είναι ασφαλές για την υγειά τους. Αν το κατοικίδιο όμως, είναι εμβολιασμένο και το φροντίζουμε την καθημερινή του υγιεινή δεν φέρει κανένα κίνδυνό για το παιδί σας” μας λέει η κα Τσαντίλα.

κατοικίδιο

Τι πρέπει να προσέξεις!

Ο γονιός είναι αυτός που μαθαίνει στο παιδί πως να χειρίζεται και να συμπεριφέρεται στο μικρό του φίλο. Εσείς θα πρέπει να μάθετε στο παιδί σας τον τρόπο που φερόμαστε στα ζώα οπού είναι πάντα με αγάπη. Να του δείξετε ότι είναι κι αυτό μέλος της οικογένειας και κυρίως ότι δεν είναι παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί στους χειρισμούς και στη συμπεριφορά σας απέναντι στο ζώο.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet