Η Μαίρη Συνατσάκη μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφο της, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, αλλά και επηρεασμένη από το WOW Athens αποφάσισε να κάνει ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube προκειμένου να μιλήσει για την έμφυλη βία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα σε θέματα που αφορούν την ανατροφή της κόρης της, Ολίβια, καθώς όπως είπε προσπαθεί από τώρα που είναι μικρή να της μεταδώσει έμπρακτα τις φεμινιστικές τις αξίες, τις οποίες ενστερνίζεται και ο σύντροφος της Ίαν Στρατής.

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για το πώς μεγαλώνει την κόρη της μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία αλλά και το πώς προσπαθεί να αλλάξει τα φυλετικά στερεότυπα που υπάρχουν σήμερα για τα κορίτσια.

«Ο μπαμπάς της Ολίβιας είναι φεμινιστής και αυτό σαν παράδειγμα είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να δώσω στην κόρη μου και δεν θα μπορούσα να μοιραστώ έναν τόσο δύσκολο ρόλο σαν αυτό της γονεικότητας με έναν άνθρωπο που δεν θα συμφωνούσαμε σε τόσο βασικά πράγματα. Οι θέσεις του είναι τέτοιες που θεωρούν εντελώς ίσα τα φύλα. Δεν είναι μόνο στα λόγια. Η Ολίβια θα δει τον μπαμπά της να πλένει τα πιάτα και θα δει εμένα με τρομερή χαρά και ικανοποίηση να βιδώνω την ντουλάπα. Θα το δει, δεν θα το ακούσει μόνο».

«Το περιβάλλον της είναι ένα τέτοιο περιβάλλον. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ πολύ κοντά της, αντίστοιχα είναι τέτοιοι άνθρωποι. Αν έρθει κάποιος απομακρυσμένος συγγενής, έχω μάθει πως θα μιλάω μπροστά της και θα στηρίζω τις φεμινιστικές μου ιδέες γιατί αυτό θα είναι το σωστότερο παράδειγμα για εκείνη» λέει η Μαίρη Συνατσάκη.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ξεκίνησα να αγοράζω ρούχα για την μικρή – αυτό έγινε όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος – που έμπαινα σε sites και έπρεπε να αγοράσω ρούχα για το βρεφάκι και είχε κατηγορία στα βρεφικά αγόρια και κορίτσια. Γιατί αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ύπαρξης ενός ατόμου πρέπει να φορτιστεί αυτό με συγκεκριμένα χρώματα, συγκεκριμένες εικόνες, όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου!»

«Ήθελα να έχει και φορμάκια με δεινόσαυρους και αμαξάκια και έμπαινα στα αγορίστικα. Γιατί αυτός ο διαχωρισμός ενός ατόμου σε τόση μικρή ηλικία… Τα κοριτσάκια αποτυπώνονται σαν πράα, γλυκά κοριτσάκια. Επίσης μαθαίνουμε στην κόρη μας την έννοια της συναίνεσης. Το Stop. Δεν θέλω να αγκαλιαστώ, δεν μου αρέσει αυτό. Το σώμα και η ύπαρξη της δεν είναι διαθέσιμα για όλους, έτσι χωρίς τη δική της συναίνεση. Από τώρα ξέρει αν θέλει να της δίνουμε αγκαλιά ή φιλί» τόνισε στη συνέχεια η Youtuber.

Το βίντεο που έκανε η Μαίρη Συνατσάκη

Διαβάστε επίσης:

Marseaux: «Έχω κάνει σχέση και με τα δυο φύλα αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet