Το βίντεο μιας single μητέρας TikToker πυροδότησε μια νέα συζήτηση για τα όρια της συγκοίμησης. Συγκεκριμένα, η μητέρα μοιράστηκε ότι κοιμάται κάθε βράδυ με τους γιους της, οι οποίοι είναι 9 και 6 ετών αντίστοιχα. Ακόμα και όταν δεν βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι, κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο.

Τα αγόρια ναι μεν έχουν δικά τους δωμάτια, αλλά τα χρησιμοποιούν μόνο για παιχνίδι. Δεν έχουν κοιμηθεί ποτέ σε αυτά. Η μητέρα προσθέτει ότι «δεν μπορώ να φανταστώ να κοιμάμαι σε διαφορετικό δωμάτιο από εκείνα» και πως «όταν κοιμόμαστε μαζί, νιώθουμε όλοι πιο άνετα. Αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια».

Ο φόβος της έχει κάποια βάση, δεδομένου ότι στο παρελθόν υπέστησαν διάρρηξη, με τους ληστές να εισβάλλουν στο σπίτι από το παράθυρο του δωματίου του γιου της, ενώ οι τρεις τους κοιμόνταν σε ένα άλλο δωμάτιο με κλειδωμένη την πόρτα.

Όταν ο μεγαλύτερος γιος της έκλεισε τα 8, η μητέρα άρχισε να σκέφτεται να του ζητήσει να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο, αλλά ήταν εκείνη που δίστασε να το κάνει. Αυτή της η επιλογή έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται κριτικές από άλλους γονείς με τη ίδια να απαντά: «Αλλά πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ καλά αν δεν είχα μαζί τα παιδιά μου. Αν και καταλαβαίνω ότι φαίνεται περίεργο από κάποια ηλικία και μετά».

Η ίδια παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μετακομίσουν σε άλλο κρεβάτι. «Δεν μπορούν να συνεχίσουν να κοιμούνται με τη μαμά τους μέχρι τα 16 τους. Πρέπει να τους αφήσω να μεγαλώσουν». Όταν μάλιστα ρώτησε αν έχουν και άλλοι παρόμοιες εμπειρίες, ένας TikToker σχολίασε ότι «συνέχισα να κοιμάμαι με τη μαμά μου μέχρι τα 12 μου. Σήμερα είμαι 18». Ενώ μια άλλη μητέρα έγραψε: «Μοιραζόμουν το ίδιο κρεβάτι με τις κόρες μου μέχρι που η μικρότερη έγινε 10. Απλά, ήθελαν να κοιμόμαστε μαζί κι εγώ δεν είχα πρόβλημα». Ενώ ένας τρίτος είπε: «Έχουμε τρία υπνοδωμάτια, αλλά κοιμάμαι με τα τρία παιδιά μου στο σαλόνι. Απολαμβάνουμε να κοιμόμαστε όλοι μαζί από τότε που, στο πρώτο μας διαμέρισμα, είχαμε μόνο ένα υπνοδωμάτιο».

Σύμφωνα με το Healthline, η συγκοίμηση μπορεί να δυναμώσει τον δεσμό ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, από την άλλη όμως ενέχει και παγίδες – για παράδειγμα, τα παιδιά να υποστούν τον χλευασμό των συμμαθητών τους αν το μάθουν ή οι γονείς να μην απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα ύπνου όταν έχουν ένα παιδί δίπλα τους στο κρεβάτι να κλωτσάει.

Το βίντεο της TikToker

Διαβάστε επίσης:

Μαρί Σαντάλ: Η σπάνια οικογένειακή φωτογραφία με τον Παύλο και τα παιδιά τους

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!