Το MedINA σάς πηγαίνει σινεμά και, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ DAMBUSTERS – the start of the riverlution.

Έχοντας ήδη μαγέψει το κοινό σε 17 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, η προβολή της ταινίας στην Ελλάδα αποτελεί μία προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την απομάκρυνση τεχνητών εμποδίων από τους ποταμούς της Ευρώπης.

Η ταινία ακολουθεί το ταξίδι της Ισπανίδας μηχανικού Pao Fernández Garrido σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, η οποία προσπαθεί να μάθει γιατί απομακρύνονται τα φράγματα από τα ποτάμια και ποιοι είναι οι «ήρωες» των ποταμών που κρύβονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες κατεδάφισης εμποδίων. Το ντοκιμαντέρ είναι μία συμπαραγωγή του World Fish Migration Foundation, του WWF και της Magen Entertainment, σε σκηνοθεσία Francisco Campos-Lopez Benyunes.

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των «ελεύθερων» ποταμών!

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα), στις 18:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά με το MedINA:

Το MedINA είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση που στηρίζει τοπικές κοινότητες με στόχο την ενίσχυσή τους, μέσω της προστασίας και διατήρησης των φυσικών τους πόρων και της ανάδειξης της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Το όραμα του οργανισμού είναι ένας κόσμος όπου οι κοινωνίες ευημερούν σε αρμονία με τη φύση.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!