Το πολυσύχναστο και αγαπημένο Outlet Mall της Θεσσαλονίκης OneSalonica”, φέτος φιλοξένησε μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη σε έναν σημαντικό σκοπό: να δώσει φωνή στα χιλιάδες θύματα της έμφυλης βίας με τη διοργάνωση του «REDressProject».

Οι προσκεκλημένοι συμμετείχαν στη διάδοση το δυνατού «κόκκινου» και σαφές μηνύματος κατά της κακοποίησης των γυναικών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του food court του Eμπορικού Kέντρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο OneSalonica, πραγματοποιήθηκε εικαστικό happening από τον καλλιτέχνη Νίκο Τσιαπάρα, o οποίος δημιούργησε ένα κόκκινο φόρεμα μεταδίδοντας το μήνυμα «Ποτέ Ξανά» υπό τη συνοδεία live μουσικής και πολλών κόκκινων εκπλήξεων. Οι καλεσμένοι τοποθέτησαν επάνω του κόκκινες κορδέλες με το προσωπικό τους μήνυμα ενάντια στη βία.

Για την ενίσχυση του θεμελιώδους μηνύματος της βραδιάς, δημιουργήθηκε ένα κόκκινο βραχιόλι από την RichPassionJewellery, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο Κέντρο Διοτίμα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Στον απόηχο της σύγχρονης επικαιρότητας, το «REDressProject», σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα και τη RichPassionJewellery, ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη σε σχέση με την έμφυλη βία και δεν άφησε τις χιλιάδες ιστορίες γυναικών να ξεχαστούν.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!