Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τις συλλογές ανδρικών ενδυμάτων της Louis Vuitton. Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε τόσο η οικογένειά του μέσα από τον λογαριασμό του σχεδιαστή στο Instagram, όσο και ο όμιλος LVMH. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, o Virgil Abloh έδινε για περισσότερα από δύο χρόνια μάχη με τον καρκίνο, παλεύοντας γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα.

«Δεν ήταν μόνο ιδιοφυής σχεδιαστής, ένας οραματιστής, ήταν επίσης ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή και μεγάλη σοφία», ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της LVMH, Μπερνάρ Αρνό. Ο σχεδιαστής έγραψε ιστορία ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής της αντρικής συλλογής της Louis Vuitton, θέση που είχε αναλάβει από το 2018, ενώ ήταν ιδρυτής και του brand Off-White από το 2012, με έδρα το Μιλάνο.

Συνεργαζόμενος με κολοσσούς, από τη Nike μέχρι την Ikea, την Perrier και τη Mercedes-Benz, o Abloh διασταύρωσε τη μόδα με άλλους τομείς. Το 2012, ο σχεδιαστής ίδρυσε τον οίκο Off-White, έναν από τους πιο επιδραστικούς οίκους της σύγχρονης μόδας. Το 2018, ο Virgil Abloh ξεκίνησε να γράφει ιστορία στον οίκο Louis Vuitton ως ο πρώτος Αφροαμερικανός σχεδιαστής μόδας που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση των ανδρικών συλλογών του οίκου.


Virgil Abloh: Επέλεξε να υπομείνει τη μάχη του ιδιωτικά

Ο Virgil Abloh ήταν παντρεμένος με τη Shannon Abloh και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Lowe Abloh και τον Grey Abloh. Μετά τη διάγνωσή του το 2019, υποβλήθηκε σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, ενώ κατάφερνε παράλληλα να διευθύνει πολλά σημαντικά ιδρύματα που καλύπτουν τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

«Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτά τα τρομερά νέα», έγραψε ο πρόεδρος του γκρουπ Bernard Arnault σε ένα δελτίο τύπου, «ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας σχεδιαστής ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής, ήταν επίσης μια όμορφη ψυχή και ένας άνθρωπος με μεγάλη σοφία».

Δες εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Virgil Abloh για το ξεκίνημα του και την πορεία του.


Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet