“Τι φοράμε πάλι σήμερα” και “Ωραία αυτά τα ρούχα, αλλά μάλλον δεν θα μου πηγαίνουν”…. Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις κάνουμε συχνά κοιτάζοντας τη ντουλάπα μας ή τα ράφια των καταστημάτων. Και είναι αλήθεια, γιατί πολλές φορές νιώθουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε ή ότι αυτό που μας αρέσει δεν μας ταιριάζει.

Το shopping μέχρι σήμερα

Πόσες φορές έχουμε ερωτευτεί ένα ρούχο και το αγοράσαμε, για να διαπιστώσουμε όταν το φορέσουμε ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε φτάσει στο ταμείο μαζί του. Η fast fashion άλλωστε, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο να μας αφήσει τελικά ανικανοποίητους, παρόλο που όλο και κάτι ψωνίζουμε. Πώς, λοιπόν, θα ψωνίζουμε σωστά και θα βρούμε την ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που μας αρέσει, σε αυτό που μας ταιριάζει και σε αυτό που χρειαζόμαστε;

ρούχα

Το shopping από σήμερα

1.Γνώρισε τον εαυτό σου

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις τις αδυναμίες και τις ατέλειές σου. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου σημαίνει ότι παράλληλα γνωρίζεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία και του σώματός σου. Η κατανόηση του τι είναι καλό για εμάς, για την ψυχή και το μυαλό μας, είναι σημαντική. Το ίδιο σημαντικό όμως, είναι να έχουμε αντίληψη του τι ταιριάζει στην προσωπικότητα και το σώμα μας, αλλά και τι μας είναι χρήσιμο στην καθημερινότητά μας.

Για να το καταφέρεις: Κάνε μια λίστα με τα ρούχα που πραγματικά απολαμβάνεις να φοράς, αυτά που σου πηγαίνουν και αυτά που σε διευκολύνουν να ντύνεσαι γρήγορα και ωραία. Τώρα κάνε μερικές παραλλαγές σε χρώματα, όχι σε στυλ. Είναι το πρώτο και βασικό βήμα για να εξοικειωθείς με το παιχνίδι του styling. Τώρα ξέρεις ακριβώς τι χρειάζεται να ψωνίσεις.

ρούχα

2.Έχε ρεαλιστικές προσδοκίες

Για να επιλέξεις το σωστό ρούχο, είναι σημαντικό να είσαι ρεαλίστρια. Το να αγοράσεις ένα φόρεμα ως κίνητρο για να αδυνατίσεις ή για όταν θα γραμμώσει η πλάτη σου μπορεί απλώς να σου δημιουργήσει μεγάλο άγχος. Άσε που τελικά μπορεί να αγοράσεις κάτι που πιθανόν να μην φορέσεις ποτέ. Το αρνητικό συναίσθημα που θα βιώσεις θα σε επιβαρύνει τριπλά: θα έχεις σπαταλήσει χρήματα, χρόνο και αυτοεκτίμηση.

Για να το καταφέρεις: Επικεντρώσου στις ανάγκες που έχεις τώρα, στο πως αναδεικνύεται καλύτερα το σώμα σου σήμερα, όχι τι θα ήθελες να συμβεί στο μέλλον.

3.Πειραματίσου, παίξε, διασκέδασε

Η μόδα είναι διασκέδαση. Πρέπει να προσπαθήσεις να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Συχνά πιστεύουμε ότι ένα στυλ φορέματος, φούστας ή τζιν δεν μας ταιριάζει λόγω των προσωπικών μας κολλημάτων. Ίσως μάλιστα να μην έχουμε δοκιμάσει αυτό το είδος ρούχου εδώ και χρόνια, αλλά παρόλα αυτά να επιμένουμε ότι δεν μας ταιριάζει ! Η μόδα όμως δεν έχει όρια. Και επειδή το στυλ σου μέχρι χθες ήταν συγκεκριμένο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει.

Για να το καταφέρεις: Να θυμάσαι ότι ζεις στην εποχή του διαδικτύου. Μπορείς πραγματικά να βρεις τα πάντα, να πάρεις ιδέες, να εμπνευστείς… Σταμάτα να βάζεις όρια και απόλαυσέ το. Μπορεί το ιδανικό φόρεμα, αυτό που σου πάει τέλεια, να είναι ακριβώς κάτω από τα μάτια σου και να μην το έχεις προσέξει ποτέ.

Διάβασε ακόμη: Πας για shopping; Mάθε τα 3 must have κομμάτια που αξίζει να αγοράσεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet