Τα κοσμήματα που επιλέγουμε δείχνουν πολλά για την προσωπικότητα και την αισθητική με την οποία προσεγγίζουμε συνολικά το στιλ μας.

Οι γυναίκες που αγαπούν το minimal προτιμούν συνήθως πιο elegant και διακριτικά κοσμήματα όπως σκουλαρίκια, λεπτεπίλεπτα κολιέ και δαχτυλίδια που θυμίζουν βέρες. Αντίστοιχα, όσες λατρεύουν την πληθωρικότητα και τον πλουραλισμό υφών και χρωμάτων διαλέγουν κυρίως statement κοσμήματα όπως πολύ μακριά και βαριά σκουλαρίκια με πέτρες, ογκώδη δαχτυλίδια και επιβλητικά κολιέ που συχνά έχουν boho και ethnic επιρροές.

Επίσης, το layering είναι μεγάλη τάση και μας επιτρέπει να πειραματιζόμαστε με τα ήδη υπάρχοντα κοσμήματα μας, δημιουργώντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό. Βεβαίως, για να συνδυάσουμε πολλά κολιέ, σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια βασική προϋπόθεση είναι να διατηρήσουμε μια καθαρότητα στο αποτέλεσμα και να μην μπλέξουμε μεταξύ τους διαφορετικά στιλ κοσμημάτων.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εστιάζουμε στην ποιότητα και λιγότερο στην ποσότητα. Αν επιθυμείτε να κάνετε μια ανανέωση στα κοσμήματα σας, προτιμήστε να προσθέτετε λίγα αλλά καλά και να αυξήσετε σταδιακά τη συλλογή σας. Δυστυχώς ή ευτυχώς στα κοσμήματα δύσκολα μπορούμε να κρύψουμε τα χαμηλής ποιότητας υλικά τα οποία μπορούν να υποβαθμίσουν όλο το υπόλοιπο look μας.

Συνεπώς, ξεκινήστε να επενδύετε περισσότερα σε κοσμήματα και αποφύγετε εκείνα που βρίσκετε σε fast fashion brands όσο εντυπωσιακά κι αν μοιάζουν τη στιγμή που τα πρωτοαντικρίζετε. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αρκετά αξιόλογα ελληνικά brands που κατασκευάζουν ποιοτικά κοσμήματα με μεγάλο σχεδιαστικό ενδιαφέρον τα οποία μάλιστα είναι και πολύ προσιτά.

Είτε αναζητάτε βραχιόλια με αρχαιοελληνικές αναφορές είτε μοντέρνα ear cuffs, στους παρακάτω λογαριασμούς θα εντοπίσετε εκείνα που σας αντιπροσωπεύουν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφες. Εξάλλου, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά.

Charalampia

Aenalia

Barbora

Prigipo

Hermina Athens

Nasilia

Διαβάστε επίσης:

Το δερμάτινο jacket της Gigi Hadid από τα Mango είναι το επόμενο smart buy που θα κάνεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet