Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, οι μαύροι κύκλοι και οι ρυτίδες, είναι αρκετά συνηθισμένα προβλήματα σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, τα οποία όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αρκεί να είσαι σχολαστική και τυπική με όλα όσα πρέπει να κάνεις!

6 λάθη που ίσως κάνεις όταν εφαρμόζεις κρέμα ματιών

1. Η ποσότητα
Μπορεί να νομίζουμε ότι η μεγάλη ποσότητα κρέμας γύρω απ’ τα μάτια, θα μας χαρίσει καλύτερο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, η επιδερμίδα θα απορροφήσει μόνο την ποσότητα που πραγματικά μπορεί, αλλιώς το περίσσιο προϊόν, θα παραμείνει στην επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας ένα πλεόνασμα υγρασίας που μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει οίδημα στο σημείο. Η ιδανική ποσότητα κρέμας ματιών είναι στο μέγεθος μίας φακής για κάθε μάτι.

2. Η εφαρμογή
Ιδανικά, αντί να εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών “τραβώντας” την επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες, κάνουμε ελαφρά χτυπηματάκια, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία προχωρώντας προς τα έξω.

3. Η περιοχή
Οι κρέμες ματιών είναι σχεδιασμένες να εφαρμόζονται μόνο στο κάτω βλέφαρο και περιμετρικά των ματιών στο ύψος του οστού όπου καταλήγει το φρύδι. Αν την εφαρμόσουμε στο κινητό βλέφαρο, θα κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο κουρασμένο αλλά ταυτόχρονα θα προσθέσει και χρόνια στην όψη μας.

4. Το μακιγιάζ

Εάν αποφεύγεις να βάλεις κρέμα ματιών πριν το μακιγιάζ, για να είναι πιο σταθερό το concealer, κάνεις λάθος. Η σωστή βάση είναι αυτή η οποία έχει προηγουμένως ενυδατωθεί για να αποφευχθεί η ξηρότητα και για να μην “σπάσει” το concealer στη διάρκεια της μέρας. Η σωστή σειρά είναι να αφήσεις την κρέμα να απορροφηθεί καλά και στη συνέχεια να εφαρμόσεις το κονσίλερ ή μπορείς ακόμη και να τα ανακατέψεις.

5. Η παράλειψη 

Για να μπορέσεις να διατηρήσεις τη νεανικότητα στο βλέμμα πρέπει η κρέμα ματιών να εφαρμόζεται συστηματικά, 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου.

6. Η πρόληψη

Μην περιμένεις να εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες, για να χρησιμοποιήσεις κρέμα ματιών. Αν το καθυστερήσεις, το δέρμα θα αρχίσει να «τραβάει», να χάνει τη σφριγηλή όψη και τη ζωντάνια του.

EXTRA TIPS:

-Μην εκτίθεσαι στον ήλιο χωρίς γυαλιά και αντηλιακό ακόμη και το χειμώνα καθώς η αύξηση παραγωγής μελανίνης από την ηλιακή έκθεση επιδεινώνει την εμφάνιση μαύρων κύκλων.

-Η καλύτερη επιλογή κρέμας ματιών για μαύρους κύκλους είναι εκείνη που περιέχει βιταμίνη C.

-Επίλεξε μη λιπαρές κρέμες ή τζελ σε μορφή roll on που συνδυάζουν το μασάζ και αναζωογονούν αμέσως τα πρησμένα μάτια κάνοντας το βλέμμα να δείχνει πιο ξεκούραστο και φωτεινό.

ματιών
Νέο Serum Ματιών Κorres με roller. Ελληνικό Γιαούρτι + Καφεϊνη. Το απόλυτο «πρωινό» που ξυπνάει την περιοχή των ματιών. Μοναδικό beauty gadget για φρέσκο + ξεκούραστο βλέμμα από την πρώτη χρήση! 

-Αν η κρέμα ματιών σου δεν έχει απλικατέρ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάκτυλά και συγκεκριμένα τον παράμεσο για να ασκήσεις την κατάλληλη πίεση αφού τα υπόλοιπα δάχτυλα έχουν περισσότερη δύναμη.

-Απλώνεις την κρέμα και ακολουθείς την κυκλική πορεία, την οποία μας υποδεικνύει το οστό (ζυγωματικά). Με άλλα λόγια ακολουθώντας τη φορά των φρυδιών σου, καθώς έτσι βοηθάς και στη σωστή αιμάτωση της περιοχής.

-Για να μειώσουμε τα ενοχλητικά οιδήματα κάτω από τα μάτια, μπορούμε να επενδύσουμε σε eye roller ή ο πιο απλός τρόπος είναι να κάνουμε μασάζ με ένα παγάκι και να κινηθούμε κυκλικά στο βλέφαρο, από έξω προς τα μέσα, για 2-3 λεπτά. 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet