Όλες αγαπάμε το αλαβάστρινο δέρμα, εκείνο που μοιάζει αψεγάδιαστο, φωτεινό, ενυδατωμένο, με ωραία υφή και φυσική λάμψη. Το σωστό fond de teint είναι απαραίτητο εργαλείο για να το πετύχουμε, όμως και ο τρόπος εφαρμογής του είναι εξίσου σημαντικός.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, είναι να έχετε καθαρή επιδερμίδα την οποία έχετε ενυδατώσει επιμελώς. Με τον τρόπο αυτό, θα πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια, αποφεύγοντας τις λεπτές γραμμές και τα «σπασίματα».

Τα fond de teint, νέας γενιάς έχουν βελτιώσει αισθητά την σύνθεση τους, χαρίζοντας φυσικό αποτέλεσμα χωρίς εφέ «μάσκας». Παράλληλα, τα συστατικά τους είναι πιο ήπια και φιλικότερα προς το δέρμα.

Όμως, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η σωστή εφαρμογή, είναι κάτι που αρκετές γυναίκες αγνοούν και τελικά είναι αυτό που τους στερεί το ιδανικό αποτέλεσμα. Ας δούμε όμως τους τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απλώσετε το fond de teint, προκειμένου να διαλέξετε τον κατάλληλο.

Με τα δάχτυλα του χεριού

Αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο εύκολος, γρήγορος και πρακτικός τρόπος να απλώσουμε το fond de teint. Ταυτόχρονα όμως, είναι και ο πιο λάθος. Πέρα από το ότι τα χέρια μας πρέπει να είναι πολύ καθαρά πριν προχωρήσουμε στην εφαρμογή του, το αποτέλεσμα δύσκολα θα είναι αυτό που θέλουμε καθώς το προϊόν απορροφάτε από τα δάχτυλα μας και μένει μόνο μικρή ποσότητα πάνω στο πρόσωπο. Συνεπώς, αν βάφεστε με αυτό τον τρόπο καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε.

fond de teint

Πινέλο

Το πινέλο είναι μια καλή λύση που προτιμούν και πολλοί επαγγελματίες make up artists. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε την υγιεινή του αφού τα πινέλα, είναι εστία μικροβίων και σκόνης και άρα το συχνό πλύσιμο επιβάλλεται. Επιπλέον, τα υγρά fond de teint θέλουν πινέλα με συνθετική τρίχα και όχι φυσική, η οποία προορίζεται για τα προϊόντα σε μορφή σκόνης. Τέλος, θα δείτε ότι χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα, μικρό ποσοστό της οποίας, καταλήγει πραγματικά στο δέρμα σας.

fond de teint

Σφουγγαράκι

Από όταν άρχισαν να κυκλοφορούν έγιναν ανάρπαστα και δικαιολογημένα. Ο εργονομικός σχεδιασμός τους, τα καθιστά εύκολα στη χρήση ενώ μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιείτε και νωπά για πιο λαμπερό, φυσικό αποτέλεσμα. Συνεπώς, μπορείτε να τα πλένετε εύκολα χωρίς να περιμένετε να στεγνώσουν πριν τα χρησιμοποιήσετε. Τέλος, δεν κρατούν μεγάλη ποσότητα fond de teint.

fond de teint

Διαβάστε επίσης:

Αποσμητικό Σώματος: Πως θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet