Ο κόσμος του beauty διαρκώς εξελίσσεται με σκοπό να μας προσφέρει τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τη νεανική επιδερμίδα που όλοι επιθυμούμε. Νέα συστατικά και επαναστατικές φόρμουλες φιλοδοξούν να αναβαθμίσουν τα αποτελέσματα του skincare, στοχεύοντας περισσότερο στην πρόβλεψη.

Μετά τη ρετινόλη το νέο It συστατικό είναι το ectoin ή αλλιώς Εκτοϊνη, η οποία ανακαλύφθηκε το 1985 και πλέον έχει ενταχθεί σε πολλά προϊόντα ομορφιάς. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αμινοξύ που εντοπίζεται μέσα σε διάφορους τύπους βακτηρίων, ένας διαλύτης, ο οποίος εξάγεται από μικροοργανισμούς και συμβάλλει στην προστασία της κυτταρικής ακεραιότητας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τι είναι το ectoin;

Η εκτοΐνη είναι ένα σχετικά μικρό μόριο που συνδέεται εύκολα με τα μόρια του νερού για να δημιουργήσει σύμπλοκα, Αυτά τα σύμπλοκα περιβάλλουν κύτταρα, ένζυμα, πρωτεΐνες και άλλα βιομόρια σχηματίζοντας προστατευτικό, θρεπτικό και σταθεροποιητικό κέλυφος ενυδάτωσης γύρω τους.

Ποια είναι τα οφέλη της ectoin στην περιποίηση του δέρματος;

Το Ectoin είναι multitasker. Δεν τα κάνει μόνο όλα, τα κάνει και καλά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει ουσιαστική και ολοκληρωμένη προστασία. Η εκτοΐνη υπάρχει για να παρέχει μια προστατευτική ασπίδα στο δέρμα, προστατεύοντας το από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, προσφέροντας επίσης προστασία από το μπλε φως της οθόνης και τη ρύπανση.

Επιπλέον, παρέχει προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB και το ορατό φως σε κυτταρικό επίπεδο και βελτιώνει τις βλάβες του δέρματος. Παρόλα αυτά, η εκτοΐνη δεν είναι ενεργό φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας και δεν μπορεί να πιστωθεί ως SPF.

Εκτός από το ότι είναι ένας μίνι, αλλά ισχυρός σωματοφύλακας για το δέρμα μας, η εκτοΐνη έχει συσχετιστεί με τη βελτίωση του δερματικού φραγμού, τη μείωση της διαεπιδερμικής απώλειας νερού και την καλύτερη ελαστικότητα του δέρματος, γεγονός που μας κάνει να κατανοήσουμε πόσο ευεργετική είναι.

Παρέχει βαθιά ενυδάτωση καταπραΰνοντας το δέρμα και βοηθώντας τη μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Πώς να εντάξετε το ectoin στη beauty ρουτίνα σας

Η εκτοΐνη λειτουργεί εξαιρετικά με άλλα ενυδατικά συστατικά δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα. Παράλληλα, συνδυάζεται με πιο “σκληρά” συστατικά όπως το AHA, το BHA και τα ρετινοειδή μετριάζοντας τις παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν, όπως κοκκινίλες και ερεθισμούς. Προτιμήστε ορούς και ενυδατικές κρέμες που περιέχουν ectoin όπως τα παρακάτω.

Andalou Naturals Age-Defying Hyaluronic Dmae Lift And Firm Cream 

ectoin

DermInfusions™ Fill + Repair Serum with Hyaluronic Acid

ectoin

Squalane + Hyaluronic Acid Copper Peptide Rapid Plumping Serum

ectoin

Retinοl For All Renewing Serum

ectoin

Διαβάστε επίσης:

Ποιο βότανο ταιριάζει στην επιδερμίδα σου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet