Τα κόκκινα νύχια είναι ένα διαχρονικό beauty trend που σύμφωνα με τους ιστορικούς έχει τα νάματα του στην Αρχαία Αίγυπτο τότε που η βασίλισσα Νεφερτίτη και η Κλεοπάτρα έβαφαν τα νύχια τους με μια απόχρωση που έμοιαζε με ρουμπίνια ή αίμα, ένδειξη της θέσης τους.

Αντίστοιχα γύρω στο 3000 π.Χ. οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν ασπράδια αβγών και φυτικές βαφές για να βάψουν και τα νύχια τους κόκκινα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε συναντήσει πολλές και διαφορετικές τεχνοτροπίες στα νύχια, η σύνθεση των μανό έχει εξελιχθεί, όμως το κόκκινο παραμένει πρώτο στην προτίμηση των γυναικών ανεξάρτητου ηλικίας.

To κόκκινο είναι μια απόχρωση που ταιριάζει σε όλα τα μήκη νυχιών και αυτό είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα που το κάνει τόσο ελκυστικό. Πρόσφατα είδαμε να το επιλέγουν η Selena Gomez και η J.Lo.

Ποιο είναι το σωστό κόκκινο για τα νύχια μου;

Αν δεν ξέρετε ποιο κόκκινο είναι το ιδανικό για εσάς τότε η απάντηση βρίσκεται στην απόχρωση της επιδερμίδας σας. Αν έχετε ψυχρό τόνο δέρματος, η τέλεια απόχρωση του κόκκινου θα ήταν το κόκκινο κεράσι, το σκούρο κόκκινο ή το κόκκινο του βατόμουρου. Από την άλλη αν έχετε πιο ζεστό τόνο δέρματος, προτιμήστε αποχρώσεις του ρουμπινιού, του κόκκινου και του velvet red.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά σχέδια που ξεχωρίσαμε για να πάρετε ιδέες

Διαβάστε επίσης:

Teck neck: tips για να σβήσεις το διπλοσάγονο που προκαλείται όταν κοιτάς συνέχεια το κινητό σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet