Το Cold Water Cleansing δηλαδή ο καθαρισμός με κρύο νερό είναι ένας όρος που μπορεί να έχεις ξανακούσει. Γνωρίζεις όμως, όλα τα οφέλη του; Αυτή η τεχνική περιποίησης της επιδερμίδας όχι μόνο κάνει θαύματα για το δέρμα, αλλά είναι και φιλική προς το περιβάλλον, προωθώντας μια ακόμη εξαιρετικά εύκολη συνήθεια οικολογικής ομορφιάς που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε αυτή τη στιγμή.

Οι περισσότερες πράξεις μας άλλωστε, έχουν κάποιον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να το προστατέψουμε.

Πως το κρύο νερό σώζει δέρμα και πλανήτη

Το κρύο νερό – αν και μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό ένα μικρό σοκ- είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το πρόσωπο καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος. Σύμφωνα με έρευνα που αναφέρεται στο Heathline, αυτό προκύπτει από την έκθεση στο κρύο το οποίο βοηθάει το αίμα να ρέει πιο γρήγορα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα δίχτυ προστασίας απέναντι στους ρυπογόνους παράγοντες, δίνοντας στο δέρμα σου πιο φωτεινή και υγιή λάμψη. Και ενώ η ποιότητα του δέρματός σου αναβαθμίζεται μειώνονται οι εκπομπές άνθρακα και εξοικονομούνται χρήματα! Δίκαιο deal!

water

Ειδικά εάν έχεις ξηρό ή με τάση ακμής δέρμα, το κρύο νερό είναι η απάντηση. Γιατί; Επειδή το ζεστό νερό σου αφαιρεί πραγματικά τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, κάτι που δημιουργεί περαιτέρω ξηρότητα και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε σπυράκια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, το ζεστό νερό προκαλεί επίσης μεγαλύτερη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται πιο κόκκινο και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις το παραμικρό από τη ρουτίνα σου μόνο τη θερμοκρασία του νερού!

Διάβασε επίσης: Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις την skincare ρουτίνα σου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet