Έχω υπάρξει πιο πιστή και σταθερή σε κρέμα παρά σε σχέση! Όμως δημιουργείται ένα βασικό ερώτημα: Συνηθίζει η επιδερμίδα μας στα skincare προϊόντα που χρησιμοποιούμε; Εάν είσαι σαν κι εμένα και μπορείς να ερωτευτείς μια κρέμα ημέρας και να την χρησιμοποιείς χρόνια αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Η απάντηση πάντως στην παραπάνω ερώτηση είναι «όχι». Το δέρμα μας δεν αποκτά ανοσία στην κρέμα που φοράμε, δεν χρειάζεται ποικιλία στο… «πιάτο» του για να μην βαριέται, και τα κύτταρά του δεν διαθέτουν κανένα μηχανισμό που να μετατρέπει με τον καιρό τα ευεργετικά συστατικά μιας σύνθεσης σε μη-ευεργετικά….

skincare

Πότε η κρέμα μας δεν είναι τόσο αποτελεσματική;

Γιατί όμως πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι τα αποτελέσματα της κρέμας μας δεν είναι ευδιάκριτα; Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Αρχικά μπορεί να είναι ο λανθασμένος συνδυασμός προϊόντων η αιτία που κάποιες κρέμες ή οροί μοιάζουν να μην λειτουργούν. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C και τα ρετινοειδή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

Επιπλέον η κλιματική αλλαγή δεν βοηθάει καθόλου σε αυτό! Η έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο ή τον καπνό από τσιγάρα μπορεί να αυξήσει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες στην επιδερμίδα. Τα προϊόντα ίσως χρειάζεται να δουλέψουν διπλά για να αποκαταστήσουν τη «ζημιά», κάνοντας τα αποτελέσματα λιγότερο αισθητά. Σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή: για παράδειγμα το δέρμα μας το χειμώνα είναι πιο ξηρό από το καλοκαίρι.

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνω την scincare ρουτίνα μου, τότε;

Όταν οι ανάγκες της επιδερμίδας μεταβάλλονται, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η ρουτίνα περιποίησης. Η έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα το χειμώνα καλεί για χρήση έντονα ενυδατικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με πιο ανάλαφρες συνθέσεις το καλοκαίρι όπως είναι τα τζελ. Επιπρόσθετα, η επιδερμίδα στη δεκαετία των 20-30 ίσως έχει ανάγκη από προϊόντα που καταπολεμούν την ακμή, ενώ η πιο ώριμη χρειάζεται προϊόντα με ρετινόλη που απαλύνουν τις λεπτές γραμμές. 

Φυσικά μην ξεχνάς ποτέ να χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου πριν πας οπουδήποτε- χειμώνα καλοκαίρι!

skincare

Για καλύτερα αποτελέσματα:

  • Μην ξεχνάς να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα 1-2 φορές την εβδομάδα, κάνοντας απολέπιση. Θα βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
  • Ξεβάψου καλά! Αν δε νιώθεις καθαρό το δέρμα σου, κάνε διπλόκαθαρισμό.
  • Μην αφήνεις ανοιχτά τα προϊόντα και ιδανικά βάλε τα στο δωμάτιό σου και όχι στο μπάνιο καθώς η έντονη υγρασία μπορεί να τα αλλοιώνει! Μην λυπηθείς επίσης να τα πετάξεις αν έχει περάσει η ενδεδειγμένη ημερομηνία από το άνοιγμά τους- θα τη βρεις στη συσκευασία.

Διάβασε επίσης: Τι είναι οι skincare μάσκες LED που βλέπουμε παντού;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet