Ένα από τα πιο ενοχλητικά (και συχνά) προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλες οι γυναίκες στο μανικιούρ μας, είναι όταν τα νύχια μας σπάνε, ξεφλουδίζουν, δείχνουν αδύναμα. Πφφ, εκνευρίζομαι όταν συμβαίνει αυτό… Είμαι σίγουρη πως με καταλαβαίνεις απόλυτα γιατί σίγουρα σου έχει συμβεί και εσένα. Και όχι μία μόνο φορά!

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος, που σπάνε τα νύχια μας τελικά; Αυτό που μας έρχεται πάντα πρώτο στο μυαλό είναι πως η τεχνίτρια δεν μας τα έφτιαξε όσο καλά θα έπρεπε. Μήπως όμως δεν φταίει πάντα η τεχνίτρια; Μήπως τα νύχια μας είναι αδύναμα και ταλαιπωρημένα και χρειάζονται επιτέλους λίγη ξεκούραση;

νύχια

Η κακή διατροφή, η ελλιπής ενυδάτωση, ο θυροειδής και η μη χρήση γαντιών όταν έρχονται τα χέρια σου σε επαφή με απορρυπαντικά και χημικά προϊόντα, είναι μερικές αιτίες που συμβάλουν στην αδυναμία και στο ξεφλούδισμα των νυχιών. Πέρα από τα παραπάνω όμως αίτια, το πιο συχνό φαινόμενο είναι το συνεχές βάψιμο και η χρήση κακής ποιότητας βερνικιών.

Η συχνή χρήση gel, ημιμόνιμου και τεχνητών νυχιών για αρκετό καιρό, έχουν σαν αποτέλεσμα να μαλακώνουν τον φλοιό του νυχιού και άρα αυτά να σπάνε πολύ πιο εύκολα. Καλό θα ήταν να αφήνεις τα νύχια σου 1-2 μέρες άβαφα ανάμεσα σε κάθε μανικιούρ και να χρησιμοποιείς στο διάστημα αυτό ένα σκληρυντικό που θα τους προσφέρει την ενδυνάμωση που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον η κρέμα χεριών είναι must. Μην την ξεχνάς. Χαρίζει ενυδάτωση στα άκρα σου γενικότερα και στην περιοχή γύρω από τα νύχια ειδικότερα. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα 6 δυναμωτικά βερνίκια νυχιών για να απαλλαγείς από το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα μία για πάντα! Τα έχω δοκιμάσει και είναι όλα ένα και ένα.

Αυτά τα 6 προϊόντα ομορφιάς θα σώσουν τα νύχια σου!

νύχια
Σκληρυντικό νυχιών, Sally Hansen
νύχια
 Δυναμωτικό νυχιών με υδρολυμένη πρωτεΐνη σιταριού και ασβέστιο, OPI
νύχια
Δυναμωτικό νυχιών, ESSIE
νύχια
Δυναμωτικό νυχιών, ESSIE
νύχια
Μαλακτικό για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων νυχιών, Sally Hansen
νύχια
Σκληρυντικό νυχιών, La Biosthetique 

Διάβασε επίσης: Pumpkin Nails: Τα μανικιούρ μας βουτούν στα χρώματα της κολοκύθας #Halloween

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet