Μπορεί το βρισκόμαστε μόλις στα μέσα της άνοιξης, όμως η ζέστη έχει ήδη ξεκινήσει προκαλώντας σοκ στην επιδερμίδα μας και ειδικά στο πρόσωπο μας το οποίο είναι πιο ευαίσθητο και πιο εκτεθειμένο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Η υπερβολική εφίδρωση σε συνδυασμό με τον ήλιο εντείνουν την ερυθρότητα και την ευαισθησία του δέρματος μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε συχνά το πρόσωπο μας να «καίει» και να ζητά ενέσεις δροσιάς που θα το ανακουφίσουν.

Και μπορεί όλες μας να έχουμε προγραμματίσει κάποιο ραντεβού με τον δερματολόγο μας, όμως το ταπεινό παγάκι μπορεί να είναι θαυματουργό για την ευεξία της επιδερμίδας του προσώπου.

Ο πάγος, στο παρελθόν, ήταν ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια των makeup artists αφού βοηθούσε στην ανακούφιση από τυχόν πρηξίματα ή ερυθρότητα στο δέρμα.

Το κρύο μπορεί να βοηθήσει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, ώστε οι πόροι να φαίνονται μικρότεροι και το πρήξιμο κατά μήκος των ματιών και των ζυγωματικών να μειώνεται προοδευτικά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί συνιστούν ν τοποθετούμε τις μάσκες προσώπου και ματιών στην κατάψυξη πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Το μόνο που χρειάζεστε λοιπόν είναι ένα παγάκι το οποίο θα περάσετε με απαλές κινήσεις κάτω από τα μάτια και συνολικά σε όλο το πρόσωπο, χωρίς να το αφήνετε ώρα πάνω στο δέρμα σας. Γρήγορες κινήσεις που σας θα αναζωογονήσουν.

Εξάλλου, αυτό είναι μια μέθοδος που εφαρμόζουν πολλές διάσημες γυναίκες ανάμεσα τους και η Kate Moss η οποία μάλιστα κάθε πρωί βουτούσε ολόκληρο το κεφάλι της μέσα σε ένα μπολ με παγάκια.

Διαβάστε επίσης:

Τα 10 βήματα αναζωογόνησης της επιδερμίδας μετά τις διακοπές

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!