Όλες θέλουμε να είμαστε άνετες μέσα στο αεροπλάνο. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό. Συνήθως επιλέγουμε άνετα ρούχα που θα μας κρατήσουν ζεστές και comfy καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης.

Το πιο διαδεδομένο σύνολο για αυτή την περίσταση είναι το πουλόβερ, μπλουζάκια, αθλητικά κολλάν, φόρμες και άνετα παπούτσια. Ωστόσο μία αεροσυνοδός αποκαλύπτει τί είναι αυτό που δεν πρέπει να φοράτε σε καμία πτήση και εξηγεί τον λόγο.

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ρούχο που δεν πρέπει να φοράτε ποτέ μέσα στο αεροπλάνο σύμφωνα με μία αεροσυνοδό

Το ρούχο που δεν πρέπει να φοράμε στο αεροπλάνο

Η Chistine Negroni, αεροσυνοδός και συγγραφέας, τονίζει το πόσο σημαντικό είναι το γνωρίζουμε από ποια υλικά είναι φτιαχνένο το αθλητικό μας κολάν αν τελικά αποφασίσουμε να το φορέσουμε στο αεροπλάνο. «Μπορεί να χρειαστεί να διαφύγετε μέσω μιας πυρκαγιάς στην καμπίνα ή μπορεί να υπάρξει μια ξεχωριστή πυρκαγιά στο έδαφος μόλις βγείτε από το αεροσκάφος», δήλωσε στη Sun.

Ο λόγος; Μάλλον είναι πάρα πολύ σημαντικός και καλό θα ήταν να δώστε προσοχή για την ασφάλειά σας. «Όλοι φορούν κολάν και παντελόνια γιόγκα στα αεροπλάνα, αλλά εγώ αποφεύγω όλες τις τεχνητές ίνες, επειδή είναι πιο πιθανό να καούν και να κολλήσουν πάνω στο δέρμα σε περίπτωση πυρκαγιάς».

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ρούχο που δεν πρέπει να φοράτε ποτέ μέσα στο αεροπλάνο σύμφωνα με μία αεροσυνοδό

Αντίθετα, η ίδια επιλέγει υφάσματα όπως το βαμβάκι. «Θα συμβούλευα να φοράτε βαμβακερά ρούχα ή οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από φυσικές ίνες». Να σημειώσουμε ότι τα κολάν συνήθως είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά και παράγωγα πετρελαίου όπως η lycra.

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ρούχο που δεν πρέπει να φοράτε ποτέ μέσα στο αεροπλάνο σύμφωνα με μία αεροσυνοδό

Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε ποτέ τα παπούτσια μας στο αεροπλάνο

Η Negroni είχε επίσης μια δεύτερη προειδοποίηση για τους επιβάτες, καθώς τους συμβούλευσε να μην βγάζουν σε καμία περίπτωση τις κάλτσες ή τα παπούτσια τους όταν επιβιβάζονται σε μια πτήση.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι επιβάτες είναι να φορούν πάντα τα παπούτσια τους ειδικά στη διάρκεια της απογείωσης και την προσγείωσης. Αυτό εξακολουθεί να μην απαιτείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες και νομίζω ότι θα έπρεπε», είπε και περιέγραψε τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ενώ εσείς είστε χωρίς κάλτσες και παπούτσια.

«Αν δεν φοράτε τα παπούτσια σας και γίνει αναγκαστική προσγείωση ή σας ζητηθεί να εκκενώσετε γρήγορα το αεροσκάφος, μπορεί ο διάδρομος του αεροπλάνου να είναι υπερβολικά ζεστός ή κρύος ή να χρειαστεί να βγείτε από ένα αεροσκάφος στο τσιμέντο ή σε χώμα. Σίγουρα δεν θα θέλατε να είστε ξυπόλυτοι, σωστά; Προτιμήστε να είστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι. Διαλέξτε αθλητικά παπούτσια αντί για ψηλοτάκουνα, επιλέξτε φυσικές ίνες αντί για συνθετικές και ρούχα που αναπνέουν και διευκολύνουν τις κινήσεις σας, χωρίς να σας πιέζουν ή να είναι υπερβολικά φαρδιά», κατέληξε η Negroni.

Διαβάστε επίσης:

Εσύ το ήξερες; Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά υγρά του κόσμου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet