Κάποια από αυτά τα χρησιμοποιούμε πιο συχνά και άλλα λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση η λίστα με τα πιο ακριβά υγρά στον κόσμο θα σας προκαλέσει την ίδια εντύπωση που προκάλεσε και σε εμάς.

Τα πιο ακριβά υγρά

Μανό – 595 ευρώ/ λίτρο: Αυτή είναι η τιμή που δίνει η Essie, η εταιρία που πουλάει μερικά από τα ανθεκτικά και καλά μανό στον κόσμο. Υπάρχουν όμως και πολλά ακόμα μανό υψηλότερης ποιότητας και πιο ακριβά.

Μαύρο μελάνι εκτυπωτή – 643 ευρώ/ λίτρο: Πρόκειται για μελάνια υψηλής ποιότητας από γνωστές εταιρίες. Οι εταιρίες ξοδεύουν πολλά χρήματα για την έρευνα και την ανάπτυξη υψηλότερης ποιότητας μελανιών. Οπότε είναι και λογικό οι τιμές να βρίσκονται στα ύψη.

Εσύ το ήξερες; Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά υγρά της αγοράς στον κόσμο

Υδράργυρος – 800 ευρώ/ λίτρο: Ο υδράργυρος είναι το μοναδικό μέταλλο που παραμένει υγρό σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιείται κυρίως στην παρασκευή θερμομέτρων. Επίσης, χρησιμοποιείται και στην παραγωγή μετάλλων και την γεωργία.

Ινσουλίνη – 3.540 ευρώ/ λίτρο: Η ινσουλίνη παράγεται φυσιολογικά από το πάγκρεας. Ισορροπεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και βελτιώνει τον μεταβολισμό μας. Ωστόσο αν είστε διαβητικοί την έχετε σίγουρα ανάγκη. Η ινσουλίνη είναι το βασικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του διαβήτη.

Chanel No.5 – 6.297 ευρώ/ λίτρο: Το θρυλικό άρωμα είναι γνωστό σε όλους. Βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1922 και από τότε βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις. Τα σπάνια πέταλα λουλουδιών και το άρωμα μια σπάνιας ρίζας είναι που το κάνουν τόσο ακριβό.

Εσύ το ήξερες; Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά υγρά της αγοράς στον κόσμο

Αίμα πεταλοκαβουριών – 14.390 ευρώ/ λίτρο: Το αίμα αυτού του καβουριού δεν περιέχει αιμοσφαιρίνη. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούν αιμοκυανίνη, που το κάνει μπλε. Όταν παθογόνοι μικροοργανισμοί ή βακτηρίδια μπαίνουν σε αυτό, το αίμα θρομβώνεται πολύ γρήγορα. Είναι πολύ χρήσιμο στην φαρμακολογία για την ανίχνευση ενδοτοξινών σε ιατρικές εφαρμογές.

LSD – 29.510 ευρώ/ λίτρο: Αυτή η επικίνδυνη ημισυνθετική ψυχοδραστική ουσία ήταν πολύ δημοφιλής στους χίπις. Σήμερα, το LSD απαγορεύεται σε όλες σχεδόν τις χώρες. Αλλά είναι και πολύ ακριβό θα μας πείτε!

Δηλητήριο βασιλικής κόμπρας – 36.670 ευρώ/ λίτρο: Η βασιλική κόμπρα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια στον κόσμο. Μια μονό δαγκωματιά είναι αρκετή για να σκοτώσει έναν μεγάλο ελέφαντα. Το δηλητήριό της είναι χρήσιμο για την παραγωγή φαρμάκων και μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία του Αλτσχάιμερ, του Πάρκινσον, της σχιζοφρένειας και της κατάθλιψης.

Το δηλητήριο του σκορπιού – 935.000 ευρώ/ λίτρο: Η πρωτεΐνη στο δηλητήριο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσο του εντέρου.

Το πιο ακριβό αλκοόλ του κόσμου – 9.620.000 ευρώ/ λίτρο: Αυτήακριβώς είναι η τιμή του D’Amalfi Limoncello Supreme. Το ποτό αυτό παρασκευάζεται από λεμόνια από τους λόφους του Αμάλφι στην Ιταλία. Ωστόσο, αυτό που το κάνει σίγουρα τόσο ακριβό είναι τα 3 διαμάντια 13 καρατίων που υπάρχουν στον λαιμό του μπουκαλιού. Ακριβώς στην μέση υπάρχει ένα σπάνιο διαμάντι 18,5 καρατίων.

Διαβάστε επίσης:

Λεκέδες από make up στα ρούχα: Πώς θα τους αφαιρέσεις εύκολα και γρήγορα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!