Είναι πολλοί οι άνθρωποι που ενώ έχουν μερικά κιλά που θα ήθελαν να χάσουν, δεν έχουν την επιθυμία ή το χρόνο να ασκηθούν. Το καταλαβαίνουμε, η ζωή είναι γεμάτη υποχρεώσεις και μεταξύ της δουλειάς, της οικογένειας, των φίλων και της ολοκλήρωσης των μικροδουλειών, ο χρόνος μας είναι πραγματικά πολύτιμος. Γι’αυτό λοιπόν, είμαστε εδώ με μερικά tips για το πώς μπορείς να χάσεις εύκολα βάρος χωρίς να «ασκηθείς». Η τυπική ρουτίνα άσκησης δεν είναι μονόδρομος, ίσως μερικές ή και όλες οι παρακάτω εναλλακτικές ταιριάζουν καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία και το lifestyle σου.

Περπάτησε όπου και όποτε μπορείς

Πρώτα απ ‘όλα, ο Tim Liu, C.S.C.S., διαδικτυακός προπονητής γυμναστικής και διατροφής συνιστά να περπατάς περισσότερο. Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψεις ανεπιθύμητες θερμίδες. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, μόλις 30 λεπτά γρήγορου βηματισμού ενσωματωμένου στη καθημερινή σου ρουτίνα μπορεί να πυροδοτήσει περίπου 150 επιπλέον θερμίδες. Λάβε υπόψη ότι όσο πιο γρήγορα κινείσαι και όσο περισσότερα βήματα κάνεις, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των θερμίδων που θα κάψεις.

Κάνε μια συνειδητή προσπάθεια να παρκάρεις πιο μακριά από όσο χρειάζεται όπου κι αν πας, περπάτησε σε κάθε διάδρομο στο σούπερ μάρκετ ακόμα και όταν δεν χρειάζεσαι κάτι και συνήθισε να παίρνεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα αθροίζονται τα βήματα!

Αύξησε τη συνηθισμένη καθημερινή σου δραστηριότητα

Προσπάθησε να αυξήσεις τι πόσο κινείσαι κάθε μέρα. Έχει αποδειχθεί ότι η διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα απαιτεί σωματική δραστηριότητα. Για να μην αναφέρουμε, ότι μειώνει τον κίνδυνο για τόσες πολλές χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, ορισμένους τύπους καρκίνου και καρδιαγγειακές παθήσεις. Θα μειώσει επίσης την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον πόνο της αρθρίτιδας, το άγχος, την κατάθλιψη, τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και πολλά άλλα.

tips

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet