Θα σου μιλήσω ειλικρινά: δυσκολεύομαι πολύ να χωρέσω στο πρόγραμμά μου το γυμναστήριο. Τι κάνω; Φροντίζω να καίω θερμίδες με άλλους τρόπους.

Το να παραμένεις σε φόρμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει ένα είδος σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα. Αν μάλιστα θέλεις να χάσεις και βάρος πρέπει να το συνδυάσεις και με την κατάλληλη διατροφή.

Ακόμη κι αν το πρόγραμμά σου καθιστά δύσκολη τη συστηματική άσκηση, είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να ξεφύγεις από την καθιστική ζωή και να αρχίσεις να καις θερμίδες. Όμως, το να καις 500 θερμίδες κάθε μέρα με κίνηση είναι ένας στόχος που μπορείς να τον πετύχεις αρκετά εύκολα, καθώς απαιτείται ελάχιστη προσπάθεια και συνολικά, λίγος χρόνος. Πώς θα τα καταφέρεις; Απλώς θα βρεις μια σωματική δραστηριότητα που σου αρέσει, σου ταιριάζει και σε βολεύει και θα δεσμευτείς να την κάνεις κάθε μέρα.

Πως θα καις 500 θερμίδες την ημέρα

#1 Τρέξε ή περπάτησε

Το τρέξιμο είναι μια δραστηριότητα για όλους, είναι δωρεάν και αν εξασκείται με συνέπεια βοηθά στο να χάσεις βάρος και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Για να κάψεις περισσότερες θερμίδες, υιοθέτησε σωστή τεχνική, δηλαδή σωστή στάση του σώματος και διατήρηση ενός συγκεκριμένου ρυθμού.

Τρέχοντας με ταχύτητα περίπου 10 χλμ/ώρα, καις 500 θερμίδες σε 44 λεπτά περίπου. Για να μειώσεις το χρόνο στα 30 λεπτά, πρέπει να τρέχεις με ταχύτητα περίπου 13 χλμ. την ώρα.

Αν ωστόσο προτιμάς το περπάτημα, όπως εγώ τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να περπατήσεις για τουλάχιστον 60 λεπτά με ταχύτητα 8 χλμ./ώρα για να δεις αποτελέσματα. Ακόμη και το περπάτημα βοηθάει στην απώλεια βάρους, ειδικά αν το κάνεις ακατάπαυστα, με γρήγορο ρυθμό και με συνέπεια.

θερμίδες

#2 Κάνε ποδήλατο

Είτε το χρησιμοποιείς για να μεταφέρεσαι στον προορισμό σου, είτε σαν άσκηση στον ελεύθερο χρόνο σου, το ποδήλατο χαρίζει ισορροπία, ηρεμία και σε βοηθά να παραμένεις σε φόρμα θέτοντας σε κίνηση ολόκληρο το μυϊκό, καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα.

Με μια βόλτα 60 λεπτών με μέτριο ρυθμό καις περίπου 500 θερμίδες. Εάν δεν μπορείς να είσαι σε εξωτερικό χώρο, την ίδια δουλειά κάνει και το στατικό ποδήλατο. Σε αυτή την περίπτωση βάλε μουσική για επιπλέον ενέργεια ή άνοιξε την τηλεόραση και δεν θα καταλάβεις πότε θα περάσει η ώρα. Από την εξάσκηση με ποδήλατο μπορείς να περάσεις και στο spinning. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα σε περίπου 40 λεπτά.

fashion bikes
fashion bikes

#3 Κολύμπα

Η κολύμβηση είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα. Αδυνατίζει, τονώνει και χαλαρώνει γιατί το νερό τα κάνει όλα πιο ελαφριά.50 λεπτά περίπου κολύμπι με μέτριο ρυθμό είναι αρκετά για να κάψεις 500 θερμίδες. Και δεν χρειάζεται να μπεις από τώρα στη θάλασσα. Την ίδια δουλειά ακριβώς κάνουν και οι εσωτερικές πισίνες. Αν επιλέξεις το κολύμπι, για σούπερ αποτελέσματα πήγαινε τουλάχιστον τρεις φορές την  εβδομάδα.

θερμίδες

#4 Κάνε Γιόγκα ή Πιλάτες

Αν προτιμάς πιο ήπιες μορφές άσκησης πρέπει να ξέρεις ότι χρειάζονται δύο ολόκληρες ώρες για να κάψεις 500 θερμίδες κάνοντας γιόγκα. Με πιλάτες, αν προσθέσεις δυνατή αντίσταση είναι καλύτερα τα πράγματα. Είναι δύο είδη άσκησης όμως, που αν εξασκούνται με συνέπεια έχουν πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για το σώμα και το μυαλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο άμεσα όσο πιθανόν να ήθελες. Αλλά υπάρχουν ασκήσεις που είναι πιο αποτελεσματικές στην απώλεια βάρους μέσω συγκέντρωσης, αναπνοής και δυναμικής κίνησης.

yoga

#5 Παίξε με Χούλα Χουπ

Σίγουρα μικρή θα είχες αγοράσει κάποια στιγμή κάποιο χούλα χουπ. Καιρός να το ξαναθυμηθείς. Αν είσαι σε θέση να διατηρήσεις σταθερό ρυθμό με το χούλα χουπ μπορείς να κάψεις 10 θερμίδες το λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι 50 λεπτά δραστηριότητας θα κάψουν 500 θερμίδες.

θερμίδες
Young female in sportswear exercising with hula hoop in gym

#6 Καθάρισε το σπίτι σου

Σε αυτήν την περίπτωση έχεις διπλό κέρδος: την υγιεινή και την άσκηση. Με περίπου 2 ώρες οικιακής εργασίας μπορείς να κάψεις 500 θερμίδες. Υπάρχουν πολλές δουλειές που μπορείς να κάνεις: σκούπισμα με ηλεκτρική, πλύσιμο μπαλκονιών, ξεσκόνισμα, καθαρισμός του μπάνιου, αλλαγή σεντονιών κλπ.

Μπορείτε μάλιστα να μειώσεις το χρόνο οικιακών εργασιών κατά 15 λεπτά εάν τραγουδάς ή χορεύεις ενώ καθαρίζεις. Αυτό θα κάνει τον καθαρισμό πιο διασκεδαστικό και σίγουρα πιο αποτελεσματικό!

θερμίδες

Διάβασε ακόμη: 3 ασκήσεις που δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο νομίζεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet