Ο χορός είναι σίγουρα μια διασκεδαστική και απολαυστική δραστηριότητα, αλλά ήξερες ότι υπάρχουν και πολλά οφέλη για την υγεία σου, τα οποία συνδέονται με αυτήν; Η διαρκής κίνηση δεν είναι μόνο εξαιρετική για τη σωματική σου υγεία, αλλά και την ψυχική σου ευεξία! Έχουμε συγκεντρώσει όλους τους λόγους για να ξεκινήσεις τον χορό άμεσα!

Ο χορός μπορεί να οδηγήσει σε:

Καλύτερη υγεία του εγκεφάλου

Ο χορός μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη αλλά ακόμη και να αποτρέψει την εμφάνιση άνοιας. Το να αφιερώνεις χρόνο για να απομνημονεύσεις τα βήματα και τις μεταβαλλόμενες κινήσεις μιας χορογραφίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προκαλέσεις τον εγκέφαλό σου, ανεξάρτητα από την ηλικία σου. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι γνωστικές δεξιότητες, όπως ο προγραμματισμός και η οργάνωση βελτιώνονται επίσης με μια άσκηση όπως ο χορός.

Χορός: 10 λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα!

Βελτιωμένη Ευελιξία

Οι κινήσεις που σχετίζονται με τον χορό μπορούν να αυξήσουν την ευελιξία και να μειώσουν την ακαμψία. Μην υπερβάλλεις όμως, ακόμη και οι απλές διατάσεις που σχετίζονται με τον χορό μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και τυχόν πόνους από άλλες πιο επίπονες ασκήσεις.

Μείωση του Στρες

Ο χορός με τη συνοδεία μουσικής μπορεί να ανακουφίσει το άγχος. Έρευνες έχουν επίσης δείξει παρόμοια αποτελέσματα, με ορισμένες να αποδεικνύουν ότι ο χορός μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ορμόνης σεροτονίνης, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου στο έπακρον.

Χορός: 10 λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα!

Μείωση της Κατάθλιψης

Μια μελέτη που εξέτασε τις επιπτώσεις του χορού σε ασθενείς με κατάθλιψη διαπίστωσε ότι όσοι συμμετείχαν σε ευχάριστη ομαδική χορογραφία εμφάνισαν μικρότερο αριθμό συμπτωμάτων που σχετίζονται με την κατάθλιψη και ήταν πιο ενεργητικοί και αισιόδοξοι.

Απώλεια Βάρους

Η αυξημένη κίνηση συνήθως σημαίνει επίσης αυξημένη απώλεια βάρους. Ακόμα και αν δεν το πιστεύεις, η αερόβια προπόνηση χορού μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις το ίδιο βάρος με το αν έκανες ποδήλατο ή το τζόκινγκ.

Αυξημένη Ενέργεια

Αν ακολοθείς με συνέπεια ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα χορού μπορεί να βελτιώσει τη φυσική απόδοση σου και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σου.

Βελτιωμένη Καρδιαγγειακή Υγεία

Φυσικά, όσο πιο γρήγορα χορεύεις, τόσο πιο γρήγορα θα χτυπά η καρδιά σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο δυνατή και υγιή καρδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια που άρχισαν να εξασκούνται στο βαλς είχαν πολύ καλύτερη υγεία της καρδιάς, αναπνοή και ποιότητα ζωής σε σύγκριση με εκείνους που απλώς έκαναν ποδήλατο ή περπατούσαν σε διάδρομο.

Καλύτερος Συντονισμός Δύναμη & Ισορροπία

Ο χορός απαιτεί πολλές γρήγορες κινήσεις και καλή στάση σώματος, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερο έλεγχο του σώματός σου. Σε αντίθεση με ασκήσεις που περιλαμβάνουν πιο απλές κινήσεις, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, ο χορός δουλεύει το σώμα μας σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι εμπλέκονται όλοι οι μύες του σώματός σου.

Χορός: 10 λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα!

Βελτιωμένη Κοινωνική & Συναισθηματική Υγεία

Ένα μάθημα χορού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις νέους φίλους και να δικτυωθείς κοινωνικά! Το να αναπτύσσεις κοινωνικές σχέσεις στα χόμπι σου είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική σου υγεία ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα ευτυχίας, να μειώσει το άγχος και ακόμη και να οδηγήσει σε ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Υψηλότερη Αυτοεκτίμηση & Αυτοπεποίθηση

Μελέτες δείχνουν ότι εκείνοι που ασχολούνται με τον χορό τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Μήπως, λοιπόν, να βάλεις την μουσική που σου αρέσει και να ξεκινήσεις τώρα!

Διαβάστε επίσης:

Περπάτημα: Τα 5 λάθη που καταστρέφουν την προσπάθειά σας και πρέπει να αποφεύγετε

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet