Η ποδηλασία δεν είναι μόνο spandex σορτς και μεγάλες διαδρομές στην φύση. Αντίθετα, το ποδήλατο προστατεύει την προστασία καρδιαγγειακής υγείας, ανακουφίζει από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες και συμβάλει την εύρεση της δικής σας αναζωογονητικής κοινότητας. Ειλικρινά, αυτή είναι μόνο η αρχή των πλεονεκτημάτων της ποδηλασίας.

Είτε είστε φαν του στατικού ποδηλάτου εσωτερικού χώρου είτε είστε φαν του ποδηλάτου στην εξοχή, αυτό το άθλημα έχει τόσα πολλά να προσφέρει για την ψυχική και σωματική σας υγεία με κάθε πάτημα του πεντάλ.

Γιατί η ποδηλασία είναι η μόνη άσκηση που χρειάζεσαι για να καλυτερεύσεις τη σωματική σου υγεία

Ποδηλασία και οφέλη

1.Φιλόξενο για αρχάριους: Δεδομένου ότι η ποδηλασία είναι μια δραστηριότητα που δεν φέρει βάρος, δεν προσθέτετε επιπλέον πίεση ή ένταση στις αρθρώσεις, τους τένοντες ή τους συνδέσμους σας. Εξαιτίας αυτού, το ποδήλατο είναι ιδανικό για όσους είναι νέοι στην άσκηση γενικά, άτομα που τραυματίζονται ή χρειάζονται αποκατάσταση ή άτομα που έχουν εκφυλιστικές αρθρώσεις, σύμφωνα με το Current Sports Medicine Reports. Όπως με κάθε νέα δραστηριότητα, συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε.

2.Βελτίωση της καρδιακής υγείας: Η ποδηλασία θεωρείται αερόβια άσκηση, πράγμα που σημαίνει ότι το κύριο όφελος είναι ότι γυμνάζετε την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία και τους πνεύμονές σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αερόβια άσκηση είναι κάθε δραστηριότητα που χρησιμοποιεί μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, επαναλαμβάνεται συνεχώς και σε ρυθμικό χαρακτήρα. Έτσι, κάθε φορά που ανεβαίνετε στο ποδήλατο, εργάζεστε για καλύτερη υγεία της καρδιάς σας.

3.Ανακάλυψη νέας μουσικής: Ο συνδυασμός απελευθέρωσης ενδορφίνης και αναζωογονητικής μουσικής σε μαθήματα ποδηλασίας εσωτερικού χώρου, όπως το Cyclebar, προσφέρει μια άμεση βελτίωση της διάθεσης. Όταν ιδρώνετε αλλά και ταυτόχρονα ακούτε μουσική, θα δείτε ακόμη και αυξημένη αντοχή, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας.

4. Σύνδεση με έναν νέο κοινωνικό κύκλο: Κάθε άνθρωπος χρειάζεται το αίσθημα του ανήκειν. Στην πραγματικότητα, η ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, άνοιας και κατάθλιψης και άγχους.

5.Περισσότερος χρόνος έξω: Το να βγαίνετε έξω και να εισπνέετε αυτόν τον καθαρό αέρα έχει τόσα πολλά οφέλη. Η έκθεση στη φύση μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη κορτιζόλη (η ενοχλητική ορμόνη του στρες), μειωμένη αρτηριακή πίεση, χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό και ακόμη λιγότερα επίπεδα HDL χοληστερόλης, σύμφωνα με μια μελέτη στο Environmental Research.

Διαβάστε επίσης

Κοιλιά: Οι ασκήσεις που γυμνάζουν το πιο δύσκολο σημείο του σώματος!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet