Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες, είναι το πως θα διαλέξουν το σωστό αθλητικό παπούτσι ανάλογα με το άθλημα που κάνουν. «Να το πάρω στο νούμερό μου ακριβώς;» «Να το πάρω ένα νούμερο πιο μεγάλο;» «Να το πάρω φλατ ή με καμάρα;» «Με αφρό ή όχι;» είναι μερικές από τις ερωτήσεις που περνούν από το μυαλό μας όταν θέλουμε να αγοράσουμε καινούργια αθλητικά!

Εμείς κάναμε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληροί το παπούτσι που θα επιλέξεις ανάλογα με το άθλημά σου!

Asics

Περπάτημα: Το περπάτημα είναι μια ελαφριά άσκηση με πολλά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία μας. Εδώ πρέπει να επιλέξετε ένα ελαφρύ παπούτσι, με αντικραδασμική προστασία στο πίσω κυρίως μέρος και στρογγυλοποιημένο μπροστά. Έτσι  το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια του πέλματος.

Τρέξιμο: Όταν τρέχουμε το πόδι μας δέχεται τη διπλάσια έως και την τριπλάσια πίεση (2 με 3 φορές το βάρος μας δηλαδή). Τα running shoes πρέπει να είναι ελαφριά, μαλακά και σχεδιασμένα να απορροφούν τους κραδασμούς.

Αεροβική: Στην αεροβική γυμναστική τα πόδια κάνουν πάρα πολλές κινήσεις. Ένα παπούτσι πολύ ελαφρύ θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Τένις: Τα παπούτσια του τένις πρέπει να σε βοηθούν να αναπτύσσεις γρήγορα ταχύτητα για να μπορείς να πας από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Έτσι, πρέπει να προσφέρουν τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική στήριξη στο πόδι, αφού οι κινήσεις είναι πολύ εκρηκτικές και με συνεχείς αλλαγές κατευθύνσεων. Διάλεξε ένα ζευγάρι ανάλογα με την επιφάνεια γηπέδου που παίζεις. Να έχει μαλακό πέλμα που θα σου δώσει καλύτερη επαφή με το γήπεδο και ευελιξία κινήσεων ή με σκληρό πέλμα αν παίζετε σε σκληρά γήπεδα.

Βόλεϊ: Στο βόλεϊ πρέπει να διαλέξεις ελαφριά παπούτσια, ιδανικά με σόλα αφρού, που θα ευνοήσουν την αλτικότητά σου! Επιπλέον πρέπει να στηρίζουν καλά το πόδι σου και να απορροφούν τους κραδασμούς από τα άλματα

Puma

Τεχνολογία και νούμερο!

Το εάν θα επιλέξεις gel, αφρό ή αερόσολα εξαρτάται αποκλειστικά από το τι σε βολεύει καλύτερα. Όσον αφορά στο νούμερο ο γενικός κανόνας είναι να υπάρχει ένα κενό στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού ίσο με το μισό ή ολόκληρο το πλάτος του αντίχειρα του χεριού σας.

Τέλος, το σημαντικότερο είναι το παπούτσι να εφαρμόζει σωστά. Θα πρέπει να αισθάνεστε τα παπούτσια άνετα και στα δύο πόδια, γιατί μπορεί να διαφέρουν το ένα με το άλλο, από την πρώτη στιγμή. Φροντίστε να τα δοκιμάσετε με τις κάλτσες που θα φοράτε όταν αθλείστε για μια πάρετε μια πιο σωστή εικόνα.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet