Αν είσαι από τις γυναίκες που γιορτάζεις αυτή την ερωτική ημέρα, αν ετοιμάζεις ένα δείπνο έκπληξη για τον δικό σου «Ερωτόκριτο», αυτό είναι το ιδανικό γλυκό για να τελειώσεις ένα υπέροχο γεύμα, το οποίο μπορείς να φτιάξεις από το πρωί (ή την προηγούμενη ημέρα) και να το βάλεις στο ψυγείο να παγώσει και φυσικά δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο. Τον χρόνο που θα γλιτώσεις, μπορείς να τον αφιερώσεις σε πιο σημαντικά πράγματα.

κρέμα σοκολάτας

Υλικά:

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

200 γρ γάλα

70 γρ ζάχαρη

6 κρόκοι αυγού

220 γρ κουβερτούρα

2 φύλλα ζελατίνης

50 γρ. μαύρο ρούμι

Για το γαρνίρισμα:

Βάφλες κομμένες με κουπάτ σε σχήμα καρδιάς

50 γρ κουβερτούρα λιωμμένη

Φραγκοστάφυλα (ή μύρτιλα ή βατόμουρα κτλ.)

κρέμα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Βάζεις τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό.

Σε ένα μεγάλο σπάς την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα θερμαίνεις την κρέμα γάλακτος με το γάλα σε χαμηλή φωτιά.

Χτυπάς σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτεις 2-3 κ.σ. από την χλιαρή κρέμα γάλακτος και χτυπάς ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτεις σιγά το μείγμα αυγού-ζάχαρης στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι να δέσει η κρέμα (όπως με τη μέθοδο της κρέμας πατισερί).

Προσέχεις να μη βράσει τοι μείγμα γιατί θα κόψει. Αν έχεις θερμόμετρο, αποσύρεις όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 84C. Αν όχι, δοκιμάζεις την θερμοκρασία με το δάχτυλο και αποσύρεις πριν κάψει.

‘Όταν είναι έτοιμη, την αδειάζεις στην κουβερτούρα και ανακατεύεις με σπάτουλα.

Στίβεις με το χέρι τις ζελατίνες και τις προσθέτεις στην κρέμα ανακατεύοντας. Ρίχνεις και το ρούμι, ανακατεύεις, μοιράζεις σε ποτήρια και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες (μπορείς να το φτιάξεις από την προηγούμενη).

Για τις βάφλες καρδιές: Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάς την μισή πλευρά και τοποθετείς σε απλωμένη λαδόκολλα να κρυώσουν.

Πριν σερβίρεις προσθέτεις τις καρδιές και τα φραγκοστάφυλα στα ποτήρια.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!