Το γνωρίζατε ότι το Mojito έχει την δική του ημέρα; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε ότι η 11η Ιουλίου έχει καθιερωθεί σαν την Παγκόσμια Ημέρα Mojito. Οπότε αν βγείτε σήμερα για ένα χαλαρό ποτάκι ή cocktail, τότε ξέρετε τι θα παραγγείλετε. Πλέον είναι από τα πιο αγαπημένα και συνηθισμένα cocktails, το βρίσκεις παντού και σε διάφορες παραλλαγές. Πότε, όμως, πρωτοεμφανίστηκε;

Σύμφωνα με ιστορίες, ο Άγγλος εξερευνητής, Sir Francis Drake, το ανακάλυψε ενώ προσπαθούσε να θεραπεύσει το πλήρωμά του που έπασχε από σκορβούτο και δυσεντερία. Το cocktail «El Draque» παρασκευάστηκε με κονιάκ. Αν και αυτό το ποτό δεν ονομαζόταν mojito τότε, ήταν ο αρχικός συνδυασμός αυτών των συστατικών. Εφευρέθηκε στην Αβάνα της Κούβας, την γενέτειρά του.

Η συνταγή mojito περιελάμβανε aguardiente (ένας όρος για τα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν από 29% έως 60% αλκοόλ κατ’ όγκο), ζαχαροκάλαμο και μέντα και δημιουργήθηκε στο La Bodeguita del Medio, ένα εστιατόριο-μπαρ στην Κούβα. Πιστεύεται ότι το παρασκεύασμα μείωσε με επιτυχία τα συμπτώματα. Μια άλλη θεωρία αποδίδει την εφεύρεσή του στους Ινδιάνους. Ήταν γνωστό ότι οι ντόπιοι Ινδιάνοι της Νότιας Αμερικής είχαν φάρμακα για διάφορες τροπικές ασθένειες, έτσι ένα μικρό πλήρωμα πήγε στην Κούβα και επέστρεψε με συστατικά για ένα αποτελεσματικό φάρμακο.

mojito

Τα συστατικά ήταν aguardiente de caña ( μια ακατέργαστη μορφή ρούμι που παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο) αναμεμειγμένο με τοπικά τροπικά συστατικά: lime, χυμό ζαχαροκάλαμου και μέντα. Κάποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι οι Αφρικανοί σκλάβοι που δούλευαν στα χωράφια με ζαχαροκάλαμο της Κούβας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Το Guarapo, ο χυμός από ζαχαροκάλαμο που χρησιμοποιείται στο mojito, ήταν ένα ποτό που επέλεγαν να πίνουν.

Διάβασε τη συνέχεια και τα θρεπτικά συστατικά του mojito στο nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet