Το πρώτο πράγμα που επιλέγεις, σχεδιάζοντας το γιορτινό τραπέζι, είναι το κυρίως πιάτο και στη συνέχεια αποφασίζεις πως θα το πλαισιώσεις με πρώτα, συνοδευτικά και σαλάτες. 

Το πλατό τυριών και αλλαντικών είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να ξεκινήσεις το γεύμα με τους καλεσμένους σου που στην ουσία θα δώσει το μήνυμα του “let the games begin!”. Επίσης, εκτός του ότι μπορείς να το έχεις έτοιμο από την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο, θα σου δώσει τον χρόνο όσο οι άλλοι τσιμπολογάνε, να κάνεις τις ετοιμασίες τις τελευταίας στιγμής. 

Προσωπικά, πιστεύω πως πρέπει να είναι λιτό, δύο, τρία τυριά το πολύ, ένα αλλαντικό, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα και κριτσίνια. Από τυριά διάλεξε ένα καπνιστό ή πικάντικο και ένα πιο γλυκό. Αν για παράδειγμα το κυρίως πιάτο σου είναι γαλλικό τότε μπορεί η σύνθεση να περιέχει γαλλικά τυριά και αλλαντικά.

Το πλατό, είναι εκεί για να συνοδεύσει το πρώτο ποτήρι κρασί και να ανοίξει την όρεξη (για τους άλλους λέω, η δική μου είναι πάντα ανοιχτή 😉), όχι να σου την κόψει. 

πλατό
Ένα πλατό τυριών και αλλαντικών είναι η καλύτερη έναρξη για το γιορτινό τραπέζι

TIP: ετοιμάζεις το πλατό από την προηγούμενη ημέρα με όλα τα υλικά εκτός από τα κριτσίνια ή τα ψωμάκια και καλύπτεις καλά με μεμβράνη. 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet