Υπάρχουν πολλές συνταγές για pancakes. Η συγκεκριμένη είναι vegan, υγιεινή, θρεπτική και πεντανόστιμη. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κλασσικά pancakes καθώς γίνονται απίστευτα αφράτα. Και ανάλογα με το topping μπορείς να τους δώσεις τη γεύση που θέλεις! Εγώ σου προτείνω μια γλυκιά εκδοχή με μελάσα, ταχίνι, μπανάνα και αμύγδαλο!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τα pancakes

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι baking powder

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

1 κούπα φυτικό γάλα της προτίμησης σας (εγώ έβαλα γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης)

10 σταγόνες υγρή βανίλια

1 κ.σ. λάδι καρύδας

Για το σερβίρισμα

6 κ.σ. μελάσα

6 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης

2 κ.σ. σιρόπι Αγαύης

1-2 μπανάνες

1 χούφτα αμύγδαλα

1 κ.γ. κοπανισμένο λιναρόσπορο

Eκτέλεση:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ μια κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φακελάκι baking powder και 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε 1 κούπα φυτικό γάλα σταδιακά και ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει το μείγμα. Αφού το έχουμε προσθέσει όλο συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένας σχετικά πηχτός χυλός.
  • Προσθέτουμε 5-10 σταγόνες βανίλια και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι καρύδας και λαδώνουμε όλη την επιφάνεια.
  • Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μια γεμάτη βαθιά κουτάλα από τον χυλό.
  • Ψήνουμε το pancake για 1-2 λεπτά από την μια μεριά.
  • Όταν αρχίσει να βγάζει η πάνω μεριά φουσκάλες και η κάτω να ξεκολλάει από το τηγάνι το σηκώνουμε λίγο με τη σπάτουλα προσεκτικά από την άκρη για να δούμε αν έχει πάρει ωραίο χρώμα. Αν έχει πάρει είναι έτοιμο, οπότε το γυρνάμε και από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για να ψήσουμε σε δόσεις όλο τον χυλό.
  • Tip: για πιο πλούσια γεύση σε κάθε pancake που ψήνουμε όταν το βάλουμε στο πιάτο και όσο είναι ακόμα ζεστό το αλείφουμε με μια γενναία δόση από μελάσα και ταχίνι.
  • Στήνουμε τα pancakes: αφού τα έχουμε αλείψει όλα και τα έχουμε τοποθετήσει το ένα πάνω στο άλλο, περιχύνουμε με περίπου 3 κ.ς. μελάσα και 3 κ.ς. ταχίνι (αναλόγως την προτίμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λιγότερο ή περισσότερο). Κόβουμε 1 ή 2 μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στα pancakes. Προσθέτουμε 1 χούφτα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με 1 κ.ς. κοπανισμένο λιναρόσπορο και προσθέτουμε 1-2 κ.ς. σιρόπι Αγαύης.
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet