Η πανδημία σίγουρα ήταν εξαρχής, μία κύρια αιτία για το άγχος πολλών ανθρώπων –με τις ειδήσεις να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό- ωστόσο κάθε ένα καινούργιο δεδομένο για τον ιό (όπως κάθε μετάλλαξη) αύξανε και συνεχίζει να αυξάνει το άγχος μας.

Η ανακάλυψη της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού – η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στις 24 Νοεμβρίου – οδήγησε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την εξάπλωσή της, λόγω των φόβων ότι ο μεταλλαγμένος ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί πιο γρήγορα.

Και αυτό μας επιφόρτισε με ένα επιπλέον άγχος.

Covid-19
Αν και δεν είναι σωστό να αγνοούμε εντελώς τις ειδήσεις, σίγουρα πρέπει να φιλτράρουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε.

Οι ειδικοί προκειμένου να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε το περίσσιο άγχος έχουν ορισμένες συμβουλές να μοιραστούν. Και είναι οι παρακάτω:

Φίλτραρε καλά τις ειδήσεις πριν τρομάξεις

Αν και δεν είναι σωστό να αγνοούμε εντελώς τις ειδήσεις και τις πληροφορίες, σίγουρα πρέπει να φιλτράρουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, για να γλιτώσουμε από το περιττό και αχρείαστο άγχος.

Κάνε focus στο τώρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι προτιμότερο να προσπαθήσουμε να εστιάσουμε σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Αλλά όπως τονίζει ο Peter Olusoga, λέκτορας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam: «Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το ζητήσεις από τους ανθρώπους όταν υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες που κυκλοφορούν και υπάρχει τόση ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, αλλά αν είναι δυνατόν προσπαθήστε και επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι σημαντικό τώρα και σε αυτό που συμβαίνει τώρα .»

Φρόντισε για το self-care σου

Το selfcare είναι βασικό για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας όλων μας. Η τακτική άσκηση, ο αρκετός ύπνος, η καλή διατροφή και η διατήρηση της κοινωνικής επαφής με τους ανθρώπους δεν είναι ποτέ λάθος και κρατούν το άγχος σου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τήρησε τους κανόνες ασφαλείας

Το να γνωρίζουμε ότι ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών για την ασφάλειά μας (όπως χρήση μάσκας ή τακτικό πλύσιμο χεριών) μπορεί να μας βοηθήσει με την ψυχική μας υγεία, καθώς είμαστε ήσυχοι ότι έχουμε κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να προστατευτούμε.

Απόφυγε τις αρνητικές ή καταστροφικές σκέψεις

Είναι εύκολο να αφήσουμε τις σκέψεις μας να ξεφύγουν όταν νιώθουμε άγχος, αλλά η εμμονή με το χειρότερο δυνατό σενάριο θα μας κάνει να νιώσουμε δέκα φορές χειρότερα. Το να επαναδιατυπώσουμε τις σκέψεις μας για να αποκτήσουμε μία διαφορετική προοπτική, πιο αισιόδοξη, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διάβασε ακόμα: Covid 19 και καρκίνος: Τα ανησυχητικά νούμερα!

Ο Covid, oι αντιεμβολιαστές, οι δικαιωματιστές, ο Πετράκος και οι υπόλοιποι…

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet