Είναι γνωστό πως η γυμναστική μας βοηθά να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σε συνδυασμό φυσικά με μια καλή διατροφή. Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, μειώνει κατά πολύ τα κρυολογήματα που μπορεί να «αρπάξεις» κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Τι γίνεται όμως όταν έχεις ήδη κρυολογήσει και σκέφτεσαι: «Να γυμναστεί κανείς ή να μη γυμναστεί»;

Βασικό είναι να μην γυμναστείς αν έχεις και πυρετό (αφού ή άσκηση αυξάνει τη θερμοκρασία σώματος) ή πόνο στους μύες ή συμπτώματα «κάτω από τον λαιμό» όπως πόνο στο στήθος και το στομάχι. Εξίσου σημαντικό είναι να «ακούσεις» προσεκτικά το σώμα σου. Μείωσε τον χρόνο και την ένταση της γυμναστικής έως ότου υποχωρήσουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Ακόμα και ένας απλός περίπατος θα σου κάνει καλό. 

γυμναστική

Επιπλέον, η άσκηση αυξάνει τον καρδιακό παλμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φάρμακα που μπορεί να λαμβάνεις όσο είσαι άρρωστη. Καλό θα ήταν να μη ζορίσεις περεταίρω την καρδιά σου αυτό το διάστημα.

Εάν έχεις άσθμα και ταυτόχρονα έχεις κρυολογήσει, συμβουλέψου το γιατρό σου πριν αποφασίσεις να γυμναστείς. Όταν το κρυολόγημά σου συνοδεύεται από πυρετό, τότε η άσκηση θα φέρει στα όριά του το σώμα σου, γι’ αυτό περίμενε μερικές μέρες να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και ύστερα μπες στη γραμμή… εκκίνησης. Και, φυσικά, μην το παρακάνεις με τη γυμναστική γιατί είναι πιθανό να καθυστερήσει την ανάρρωσή σου. 

Εάν έχεις ένα ελαφρύ κρύωμα, μπορείς να γυμναστείς. Συχνά μια μορφή ήπιας άσκησης θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και θα ενισχύσει, παράλληλα, το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να αθλούνται συχνά θα νιώσουν καλύτερα αν συνεχίσουν παρά αν σταματήσουν. Ίσως χρειαστεί να μειώσεις την ένταση της άσκησης προκειμένου να νιώθεις άνετα. Βασικό είναι το να ακούσεις το σώμα σου και μην το πιέσεις. 

Τέλος εάν αισθάνεσαι πόνο στο σώμα σου άκου το. Μπορείς να ξεκινήσεις τις ασκήσεις σου όμως αν αισθανθείς πως τα πρώτα 10-15 λεπτά πως δεν αντέχεις άλλο σταμάτα και ξεκουράσου!

Διάβασε ακόμα: Αυτή η συνήθεια ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet