Καλοκαιράκι, παραλία αμμουδιά, ξεγνοιασιά και ξαφνικά τσουπ! Κάτι σε τρώει κυριολεκτικά γιατί ο μύκητας καραδοκεί κι εσύ πρέπει να προστατέψεις το καλοκαίρι την ευαίσθητη περιοχή σου. Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε όλες και εάν τα αποφύγουμε έχουμε πιθανότητα να μην υποφέρουμε και φέτος το καλοκαίρι!

Η ζέστη, η άμμος, ο ιδρώτας, το βρεγμένο μαγιό, η πισίνα δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για τις μυκητιάσεις και άλλα μικρόβια! Επειδή καμιά μας δεν θέλει να περάσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού με λοιμώξεις οποιουδήποτε είδους ακολουθούν 6 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να προστατευτείς.

Μην το παρακάνεις με την περιποίηση της περιοχής

Ζεστό νερό αρκεί άντε ένα ειδικό σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή από το φαρμακείο. Όλα τα αρωματικά σαπούνια, οι κρέμες, τα λάδια δεν κάνουν τόσο καλό καθώς απορρυθμίζουν το pH της περιοχής και διαταράσσουν τη φυσική χλωρίδα του κόλπου σου. Επιπλέον περιόρισε τις κολπικές πλύσεις (εάν κάνεις) στη μία φορά την εβδομάδα και για το διάλυμα που θα χρησιμοποιήσεις ρώτα τον γυναικολόγο σου! Όταν το παρακάνεις με τις πλύσεις ξεπλένεις μαζί και πολλά καλά βακτήρια!

ευαίσθητη

Αφήνεις το μαγιό να στεγνώσει πάνω σου

Ό,τι πιο ιδανικό για να σου τα σκάσουν οι μύκητες! Το κάνουμε εμείς οι γυναίκες συνέχεια! Το βρεγμένο μαγιό σε συνδυασμό με τη ζέστη δημιουργούν το ιδανικό, σκοτεινό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες. Το πιο κοινό είδος που προκαλεί κολπίτιδες είναι η Candida Albicans, παρουσιάζοντας συμπτώματα όπως ερεθισμό, φλεγμονή στο αιδοίο και στον κόλπο, καθώς και δύσοσμες εκκρίσεις που μοιάζουν με τυρί κότατζ. Επιπλέον, η φαγούρα που θα σε πιάσει δεν θα σε αφήνει σε ησυχία! Και δυστυχώς μόλις πάθεις μυκητίαση μια φορά την παθαίνεις συνέχεια μετά!

Δεν πίνεις πολύ νερό και δεν ουρείς συχνά

Το να μην πηγαίνεις συχνά τουαλέτα κι ειδικότερα μετά το σεξ μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοίμωξη! Σ’ ό,τι αφορά στην ούρηση μετά το σεξ, όχι μόνο μειώνει τις πιθανότητες της λοίμωξης, αλλά καθαρίζει επίσης τα βακτήρια που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά την επαφή. Όλοι οι γυναικολόγοι θα σου συστήσουν να πας τουαλέτα αμέσως μετά την πράξη και να ξεπλύνεις απαλά την περιοχή με άφθονο νερό. 

Φοράς το ίδιο ταμπόν με τις ώρες

Τεράστιο όχι! Πάνω από δυο ώρες δεν φοράμε το ταμπόν ποτέ! Μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις στην καλύτερη μέχρι και σε πιο σοβαρά προβλήματα που δεν βάζεις με το μυαλό σου! Το συσσωρευμένο αίμα για πολύ ώρα γίνεται εστία πολύ επικίνδυνων μικροβίων που μπορεί να σε οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις! Η υγεία σου είναι πιο σημαντική από την μία παραπάνω ώρα με βουτιές!

Μην είσαι πολύ ακάλυπτη

Τι εννοούμε! Απέφυγε να μην βάλεις εσώρουχο και να φοράς φούστα ή σορτς! Γενικότερα προσπάθησε όταν κάθεσαι η ευαίσθητη περιοχή σου να είναι καλυμμένη! Για παράδειγμα σε δημόσιες καρέκλες, παγκάκια, ΜΜΜ, ξαπλώστρες κα. Προσπάθησε να καλύπτεται καλά η ευαίσθητη περιοχή σου γιατί είναι πανεύκολο κάποιο μικρόβιο να διεισδύσει!

ευαίσθητη

Ξύρισμα πριν την παραλία

Ξύρισμα και στα καπάκια παραλία δεν πάνε μαζί! Προτίμησε να ξυριστείς το προηγούμενο βράδυ! Στο ξύρισμα οι πόροι ανοίγουν και απορροφούν τα πάντα. Έτσι μπορεί να “τσιμπήσεις” οτιδήποτε έρχεσαι σε επαφή! Επιπλέον κινδυνεύεις να ερεθιστεί η περιοχή και να γεμίσεις σπυράκια!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet