Γιόγκα σημαίνει ένωση. Η πρακτική της έχει ως στόχο να “ενώσει”, το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μας. Να μας βγάλει από την ατομικότητά μας και να μας εκπαιδεύσει να έχουμε συνείδηση. Η γιόγκα μεταφέρθηκε στον δυτικό κόσμο για να κάνει τους ανθρώπους υγιείς, χαρούμενους, νέους.

Yoga

Τι προσφέρει η Γιόγκα;

 Η Yoga μεταμορφώνει τον άνθρωπο από μέσα προς τα έξω. Καθώς κάποιος “προχώρα στο μονοπάτι” ανακαλύπτει ότι έρχεται στην επιφάνεια το βαθύτερο πεδίο της ύπαρξής του. Παρόλο που είναι ευρύτερα γνωστή ως μια μορφή φυσικής άσκησης ειναι και ευεργετική για την ψυχική υγεία και ηρεμία. Όπως οτιδήποτε καταλήγει να γίνεται μόδα η γιόγκα, έχει κακοποιηθεί – όπως πολλές πνευματικές δραστηριότητες. Τι θα ήθελαν λοιπόν, οι yogis να ξέρουμε;

#1 Δεν χρειάζεται να μπορείς να πιάνεις τα δάχτυλα των ποδιών σου

Η γιόγκα είναι πολύ περισσότερα από προπόνηση για να αποκτήσεις ελαστικότητα στο σώμα. Δεν χρειάζεται να είσαι “ευέλικτη” σε κανένα μέρος εκτός από το μυαλό σου!.

#2 Δεν είναι κάποια θρησκεία βουντού

Η γιόγκα δεν είναι καθόλου θρησκεία, είναι απλά ένα μονοπάτι. Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να σου πει ο δάσκαλός σου, η πρακτική της γιόγκα δεν λατρεύει κανέναν θεό ή δεν προσφέρει μόνο έναν τρόπο για τη φώτιση. Η γιόγκα είναι ένας τρόπος για να βρεις την εσωτερική σου γαλήνη.

Yoga

#3 Δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος

Η γιόγκα είναι μια επιλογή τρόπου ζωής και ενώ, ναι, πολλοί Yogis επιλέγουν να είναι χορτοφάγοι σε συμμόρφωση με το yama (συγκράτηση) και ahimsa (μη βία). Αλλά, και πάλι αυτή είναι μια επιλογή. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και κάθε άτομο μπορεί να ερμηνεύσει την ιδεολογία με το δικό του τρόπο. Το να είσαι χορτοφάγος δεν αποτελεί προϋπόθεση για να κάνεις Yoga.

#4 Δεν χρειάζεσαι ένα «τέλειο» σώμα

Πρώτα απ’ ‘όλα, δεν υπάρχει “τέλειο” σώμα. Δεύτερον, η γιόγκα είναι για όλα τα σώματα. Η εμφάνισή σου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή το κομμάτι της άσκησης της γιόγκα.

#5 Η εξάσκηση της γιόγκα δεν εγγυάται τη φώτιση

Η γιόγκα σε διδάσκει να στραφείς προς την αναπνοή σου, να αναγνωρίζεις τις σκέψεις σου, να αφήνεις ό,τι σε βαραίνει, να φροντίζεις τον εαυτό σου (τόσο σωματικά όσο και ψυχικά) και άπειρα περισσότερα.

#6 Είναι όλα θέμα αναπνοής

Η σωματική πρακτική της γιόγκα είναι η σύνδεση της αναπνοής με το σώμα και πάλι πίσω. Αυτή η συνειδητή σύνδεση είναι η ουσία της πρακτικής που συνδέει τις εσωτερικές λειτουργίες του μυαλού και του πνεύματος.

Yoga

#7 Δεν υπάρχει τέλος στη Yoga

Δεν υπάρχει «τέλος» στη γιόγκα. Δεν φωτίζεσαι ξαφνικά. Η γιόγκα είναι πρακτική και είναι για πάντα, σε βοηθάει διαρκώς να εξελίσσεσαι και να προχωράς, λέει η Leah Sugerman

#8 Τα οφέλη της είναι πολύ πιο βαθιά από τα Six-Packs

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη γιόγκα αποκλειστικά ως άσκηση για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους. Και δεν υπάρχει κανένα κακό σε αυτό. Αλλά ακόμα κι αν έρθεις στη γιόγκα με μοναδική πρόθεση να αναπτύξεις ένα six-pack, σύντομα θα μεταμορφωθείς από τα βαθύτερα οφέλη της.

#9 Είναι κάτι περισσότερο από ένα stretching

Η γιόγκα έχει πολλές διαφορετικές σχολές, στυλ και μορφές. Μερικές είναι εξαιρετικά δυνατές σωματικές προπονήσεις και μερικές είναι αποκλειστικά διαλογιστικές.

Yoga

#10 Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις “Om”

Δεν χρειάζεται να ψάλλεις, αν πιστεύεις ότι δεν σε βοηθάει κάπου. Δεν χρειάζεται να παίρνεις στάση με τα χέρια ή να εστιάσεις στα τσάκρα (ενεργειακά κέντρα). Η γιόγκα αφορά εσένα, έτσι, το μόνο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να παραμείνεις πιστή σε αυτό που θέλεις να κάνεις: να συγκεντρώνεσαι, να ηρεμείς, να δυναμώνει, ότι έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να πετύχεις με τη γιόγκα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet