Κάθε χρόνο στην Ευρώπη 15.000 παιδιά και 20.000 έφηβοι 15-24 χρονών νοσούν από καρκίνο της παιδικής ηλικίας, ενώ 20 παιδιά και έφηβοι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους ως απόρροια της νόσησης.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Εκτιμάται ότι ένα παιδί ανά 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια. Είναι η πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά, μετά τα ατυχήματα.

Δεν είναι μία νόσος αλλά δεκάδες διαφορετικές μορφές, αλλά η συχνότερη μορφή της είναι η λευχαιμία.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας διαφέρει από τον καρκίνο των ενηλίκων και γι’ αυτό απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία και αντιμετώπιση.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

 Στις χώρες υψηλού εισοδήματος τo 80% των παιδιών με καρκίνο επιβιώνουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις χώρες χαμηλού εισοδήματος είναι μόλις 20%.

Ο παιδικός καρκίνος σε αριθμούς

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη 15.000 παιδιά και 20.000 έφηβοι 15-24 χρονών νοσούν από καρκίνο της παιδικής ηλικίας, ενώ 20 παιδιά και έφηβοι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους ως απόρροια της νόσησης. Σήμερα υπολογίζεται ότι 300.000-500.000 ενήλικες έχουν νοσήσει από καρκίνο στην παιδική τους ηλικία και έχουν γίνει καλά. Τα 2/3 όσων έχουν γίνει καλά αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τις βαριές θεραπείες που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Καρκίνου

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας συμβολίζεται με μια χρυσή κορδέλα, η οποία δεν επιλέχθηκε τυχαία. Συμβολίζει πόσο πολύτιμα είναι τα παιδιά και πόσο δυνατά και ανθεκτικά βγαίνουν από αυτή τη δύσκολη διαδικασία.

Όπως κάθε χρόνο, η Φλόγα – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια συμμετέχει στις δράσεις ευαισθητοποίησης.

Παράλληλα, ενημερώσου για το πως θα γίνεις δότης μυελού των οστών:

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet