Η yoga είναι μία από τις πιο απλές μορφές άσκησης που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε την υγεία, το μυαλό και το σώμα σας.

Δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω από ένα λεπτό στρώμα γυμναστικής και άνετο ρουχισμό. Η yoga δεν βελτιώνει μόνο την ευλυγισία του σώματος αλλά συμβάλλει και στη γενική υγεία και ευεξία.

Yoga: 5 οφέλη που σου προσφέρει και γιατί πρέπει να την εντάξεις σήμερα στην ρουτίνα σου

Τα οφέλη της yoga

Ευλυγισία: Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πόσο ευλύγιστοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν yoga. Η ευλυγισία δεν αποτελεί προϋπόθεση για να κάνει κάποιος yoga, οι συχνές συνεδρίες όμως, θα αυξήσουν σταδιακά την ευλυγισία σας. Ως αποτέλεσμα, μια στάση που αρχικά σας φαινόταν αδύνατη, θα καταλήξει να σας φαίνεται απλή. Παράλληλα με την αύξηση της ευλυγισίας, οι ενοχλήσεις και οι πόνοι που συνδέονται με την καθιστική ζωή, σταδιακά θα υποχωρούν, ενώ θα βελτιωθεί η στάση του σώματος.

Δύναμη: Έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες σε συνεδρίες Hatha Yoga επί 8 εβδομάδες, αύξησαν τη μυϊκή τους μάζα και βελτίωσαν τη σωματική τους δύναμη. Η yoga βασίζεται σε ασκήσεις σωματικού βάρους που διεγείρουν τους μυς με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα push-ups, τα ροκανίσματα και η σανίδα.

Μειώνει το στρες: Η yoga μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας και να σας προσφέρει την αίσθηση της ενότητας. Οι στάσεις yoga που συνδυάζουν εκτάσεις, ελεγχόμενη αναπνοή και τεχνικές χαλάρωσης, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος, την πίεση του αίματος και να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς.

Yoga: 5 οφέλη που σου προσφέρει και γιατί πρέπει να την εντάξεις σήμερα στην ρουτίνα σου

Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι συχνές συνεδρίες yoga βελτιώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τη διέγερση, τον οργασμό και τη γενική ικανοποίηση των γυναικών.

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Όπως κάθε μορφή άσκησης, η yoga μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Ακόμη και όταν το πρόγραμμα δεν είναι έντονο όσο ορισμένα αερόβια προγράμματα ή άλλες προπονήσεις, προκαλεί καύση θερμίδων.

Διαβάστε επίσης:

Χορός: 10 λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet