Αν πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που συμβαίνουν γυναικοκτονίες κάνετε λάθος. Τα στατιστικά στοιχεία στις ευρωπαϊκές χώρες είναι εξίσου σοκαριστικά.

Στην Ισπανία μετά την άρση του lockdown μία γυναίκα δολοφονείται κάθε τρεις ημέρες από τον πρώην ή νυν σύντροφό της, έναντι μίας κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο πριν την πανδημία.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Γυναικοκτονίες από συντρόφους ή πρώην» στη Γαλλία 56 γυναίκες έχουν φονευθεί από την αρχή του 2021 και στο Βέλγιο 24 τους 4 πρώτους μήνες Στην Ιταλία 67, αριθμός που έχει παραμείνει περίπου ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, οι κλήσεις στις γραμμές βοήθειας σε ολόκληρη την Ευρώπη διπλασιάστηκαν.

Τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις

Το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά! Και μάθαμε γι’ αυτά στην εκπομπή του Mega ¨Μεγάλη Εικόνα” με τη Νίκη Λυμπεράκη. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να δείτε το απόσπασμα εσείς, οι κόρες, οι φίλες σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να φύγεις από μια τέτοια σχέση στις πρώτες κιόλας ενδείξεις!

Δες περισσότερα: Ενδοοικογενειακή βία: Οι γυναίκες του Χόλιγουντ που έπεσαν θύματα κακοποίησης

Η χειρονομία που μπορεί να σώσει τη ζωή σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet