Δυσκολεύεστε με το φόρτο εργασίας; Δεν αποδίδετε στη δουλειά σας όπως κάνατε κάποτε; Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; Πολλά τα ερωτήματα. Έχουμε κάποιες απαντήσεις όμως, μην ανησυχείτε. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι μπορεί να πάσχετε από επαγγελματική εξουθένωση. 

Η επαγγελματική εξουθένωση ή αλλιώς burnout είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη μορφή εργασιακού στρες. Δεν το θέλουμε αυτό και δεν το θέλουμε γιατί αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να διαταράξει τον εσωτερικό σας κόσμο, την καριέρα σας και την οικογενειακή σας ζωή.

Τι ακριβώς είναι η επαγγελματική εξουθένωση; Δεν υπάρχει ιατρικός ορισμός, αλλά γενικά θεωρείται ως άγχος που προκαλείται από παράγοντες που σχετίζονται με τον φόρτο εργασίας. Η προσαρμογή στην κάθε αλλαγή και το να βλέπεις τα όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής να θολώνουν, μπορεί να είναι μια στρεσογόνος εμπειρία. Αυτός ο τύπος εξάντλησης από το στρες μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα πριν μισήσεις τη δουλειά σου.

Αν έχετε “καεί στη δουλειά, μπορεί να νιώθετε σωματικά εξαντλημένοι και λιγότερο παραγωγικοί. Στο τραπέζι πέφτουν δυστυχώς και η κατάθλιψη, η χαμηλή διάθεση και το άγχος. Που οδηγούν αυτά; Σε πονοκεφάλους, αϋπνία και υπερβολική κούραση. Πώς θα καταλάβεις όμως ότι περνάς ένα ωραιότατο burnout; Σου ετοιμάσαμε μια δυσάρεστη λίστα.

Διάβασε τα σημάδια- ενδείξεις ενός burnout στο provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet