Η Susie Moore έχει ήδη γράψει τρία βιβλία σχετικά με την επαγγελματική επιτυχία και προφανώς γνωρίζει καλά αυτό που ονομάζεται how to make money, πως δηλαδή μπορείς να δεις το εισόδημά σου να εκτοξεύεται. Η ίδια εργάστηκε για περίπου μια δεκαετία σε εταιρείες πωλήσεων και έφτασε σε σημείο να κερδίζει έως και 500.000 δολάρια ετησίως. Πριν αλλάξει τρόπο σκέψης, έβγαζε 75.000 δολάρια τον χρόνο, δηλαδή περίπου εφτά φορές λιγότερα.

Εκείνη αποδίδει ένα μέρος της επιτυχίας της καριέρας της στο «χτίσιμο» της προσωπικότητά της. Σύμφωνα με τη Susie η επιτυχία της κυρίως ήρθε όταν οι συνάδελφοι και οι πελάτες της άρχισαν να τη θεωρούν ικανή, έξυπνη και έτοιμη για όλα.

εισόδημά

Οι 6 χρυσές συμβουλές της Susie Moore για να δεις το εισόδημά σου να εκτοξεύεται!

1. Μην διαφωνείτε συνεχώς με τις ιδέες των άλλων

Κρύβει περισσότερα πλεονεκτήματα η στάση του να συμφωνείτε με τις ιδέες κάποιου παρά να τις απορρίπτετε. Εξάλλου, όλοι μπορούν να αμφισβητήσουν μια πρόταση. Η ουσία είναι να είστε ευγενικοί. “Όταν σταμάτησα να παραπονιέμαι διαρκώς και άρχισα να συνεισφέρω περισσότερο στη δουλειά, δέχτηκα περισσότερες προτάσεις από τους συνεργάτες μου. Τα παράπονα και οι διαφωνίες γίνονται κουραστικά από ένα σημείο και μετά. Αρχίστε να εκφράζετε την άποψή σας κάπως έτσι: “Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό, αλλά επιπλέον θα μπορούσαμε και να… Στο τέλος της ημέρας όλοι είναι κερδισμένοι”.

2. Μην θέτετε ερωτήματα όταν ανακοινώνετε κάποια απόφαση

“Με το να θέτεις στους άλλους ερωτήματα εξασθενείς τις απόψεις σου και τη δύναμή τους. Μην ψάχνετε συνεχώς τη συναίνεση των άλλων χάνεις τη δύναμή σου” λέει η Susie Moore: “Πες απλώς αυτό που θέλεις”!

3.Όταν συστήνεστε, να λέτε πάντα και το επώνυμό σας

Όταν συστηνόμαστε, οφείλουμε πάντα να συνοδεύουμε τη χειραψία με το πλήρες ονοματεπώνυμό μας, όχι απλώς το μικρό μας όνομα, προτείνει η Susie Moore. Αυτό δείχνει ότι είμαστε δυναμικές προσωπικότητες και θεωρούμαστε σημαντικοί στο χώρο της δουλειάς μας.

4. Να λέτε «όχι»

Αυτό που άλλαξε ωστόσο την καριέρα της ήταν όταν έμαθε να λέει «όχι», όταν σταμάτησε δηλαδή να προσπαθεί να ικανοποιεί τους πάντες γύρω της.

5. Να μη κρύβεστε στα “δύσκολα”

Το να κρύβεσαι από μια σύσκεψη δείχνει αμηχανία και έναν άνθρωπο που ντρέπεται. Πρέπει να κάθεστε στο κέντρο της συνεδρίασης, να δηλώνετε παρών. Με σωστή στάση του σώματος και χαμόγελο θα δείχνετε το πιο σίγουρο άτομο του γραφείου.

6. Μην ζητάτε άσκοπα συγγνώμη

Αντί να πείτε «συγγνώμη που άργησα», να το αντικαταστήσετε με το «ευχαριστώ που περιμένατε». Οι άσκοπες απολογίες δείχνουν ένα άτομο με έλλειψη αυτοπεποίθηση, κάτι που δεν αποτελεί κριτήριο για κάποιον που θέλει να θεωρείται επιτυχημένος στον χώρο της εργασίας του.

Διάβασε ακόμη: 4 συμβουλές καριέρας που μπορείς να αγνοήσεις!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet