Το ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθείς άνεργη δεν είναι νέο, ούτε εξαίρεση. Όχι εσύ μόνο δηλαδή, όλοι μας… Η κατάσταση στην οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο δεν προκαλεί ασφάλεια σε κανέναν μας, πράγμα που σημαίνει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη όλοι μπορεί να βρεθούμε σε θέση να ψάχνουμε δουλειά, ανεξάρτητα από την ηλικία και τα προσόντα μας. Ενώ όμως δεν μπορούμε να ελέγξουμε το ότι είμαστε άνεργοι, μπορούμε να ελέγξουμε πώς αντιδρούμε σε αυτό.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναπτυχθείς και να παραμείνεις αισιόδοξη. Είτε ψάχνεις για δουλειά είτε απλά αποφάσισες να κάνεις ένα διάλειμμα αυτές οι 10 προτάσεις θα σε κρατήσουν απασχολημένη και παραγωγική. Επιπλέον, μπορεί ωθήσουν το βιογραφικό σου στην κορυφή.

άνεργη

Εδώ είναι 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν είσαι άνεργη:

1. Κράτα ένα πρόγραμμα

Είναι καλό να αφιερώσεις λίγες μέρες αφότου φύγεις από τη δουλειά σου για να χαλαρώσεις, αλλά προσπάθησε να μην βολευτείς στην αδράνεια.

Όσο όμορφα κι αν νιώθεις με τα αθλητικά σου όλη μέρα, η τήρηση ενός προγράμματος είναι ένας τρόπος για να παραμείνεις παραγωγική και συγκεντρωμένη. Όσο είσαι άνεργη, ξύπνα νωρίς και ξεκίνα τη μέρα σου. Είναι πιο πιθανό να κάνεις περισσότερα έτσι. Επίσης, το να ασχολείσαι καθημερινά με κάτι μειώνει τις πιθανότητες να σε οδηγήσει στην κατάθλιψη και να σε κάνει να νιώθεις ανενεργή.

2. Βρες μια προσωρινή δουλειά

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γεφυρώσεις το χάσμα ανάμεσα σε δυο δουλειές είναι να βρεις μια προσωρινή, part time ή εποχιακή εργασία. Αν και δεν είναι μόνιμη λύση, θα είσαι σε καλύτερη θέση οικονομικά ενώ αναζητάς κάτι μόνιμο.

regalia kai xara

3. Οργανώσου

Η ανεργία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να οργανωθείς. Συμμάζεψε το σπίτι σου, κάνε εκκαθάριση, ξεφορτώσου τα πράγματα που δεν χρειάζεστε. Η τακτοποίηση των υπόλοιπων τομέων όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται σε βοηθάει να βάζεις σε τάξη τα πάντα και να περνάς στο επόμενο κεφάλαιο πιο εύκολα. Επίσης θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι ότι ο χρόνος σου ως άνεργη ξοδεύεται παραγωγικά.

4. Ασκήσου

Καθώς οργανώνεις τη ζωή σου ένας άλλος καλός τρόπος για να διατηρήσεις τον εαυτό σου  σε δραστηριότητα και υγιή είναι η άσκηση. Λίγο περπάτημα, τρέξιμο ή γυμναστήριο  μερικές φορές την εβδομάδα θα σε κάνει να έχεις κίνητρο. Εάν φροντίζεις τον εαυτό σου, μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτόν τον επιπλέον χρόνο.

άνεργη

5. Γίνε εθελόντρια

Ο εθελοντισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου. Επιπλέον, εάν προσφέρεις εθελοντική εργασία σε έναν τομέα που σχετίζεται με την εργασία σου μπορείς να συμπεριλάβεις την εμπειρία στο βιογραφικό σου, να ανοίξεις τον κύκλο των εργασιών σου και εν τέλει να βρεις την επόμενη δουλειά σου.

6. Βελτίωσε τις δεξιότητές σου

Η αναζήτηση τρόπων για να αυξήσεις τις εργασιακές σου δεξιότητες ενώ είσαι άνεργη είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να προχωρήσεις. Κάνει σεμινάρια, πάρε πιστοποιήσεις, εκπαιδεύσου σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν και θα σου φανούν χρήσιμα. Η ανανέωση του βιογραφικού σου θα σε βοηθήσει και κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά καθώς θα περάσει το μήνυμα ότι εκμεταλλεύτηκες αυτό το διάστημα για να εξελιχθείς.

Το σημαντικό είναι να θεωρήσεις αυτή την περίοδο ως ένα μεταβατικό στάδιο που θα σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις, να επεξεργαστείς, να αναθεωρήσεις και να πας ένα βήμα παραπέρα. Πόσες φορές στη ζωή σου θα έχει τη δυνατότητα να το κάνεις αυτό; Εκμεταλλεύσου το!

Διάβασε ακόμη: 7+ 12 tips για ενημερωμένο LinkedIn profile, πλούσιο network και ευκαιρίες εργασίας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet