Με τις νέες τεχνολογίες να αναπτύσσονται συνεχώς γεννιέται ένα μεγάλο κενό στην αγορά που χρειάζεται να καλυφθεί. Ο εργασιακός τομέας μεταβάλλεται συνεχώς, καινούργια πράγματα που βασίζονται στα παλιά εμφανίζονται από το πουθενά και η ειδίκευση είναι το Α και το Ω. Έτσι μιλάμε για νέους κλάδους και νέες θέσεις εργασίας. Αν είσαι στο ψάξιμο αυτές είναι οι θέσεις που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2023 σύμφωνα με το Busines Insider.

Νοσηλευτές

Δεν είναι νέο πως οι νοσηλευτές θα είναι και το 2023 απαραίτητοι. Με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν από ασθενείς Covid αλλά και λοιπών λοιμώξεων οι νοσηλευτές είναι απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα τους.   

επαγγέλματα

Developers

Οι developers μπορεί να ασχολούνται είτε με το front-end ή το back-end /server side development, καθώς και τα δύο στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία όλων των ιστότοπων. Mε το Web 3.0 να είναι η επόμενη φάση εξέλιξης του διαδικτύου, οι developers θα συνεχίσουν να είναι εξαιρετικά περιζήτητοι για τα επόμενα χρόνια, ενώ ο κλάδος έχει εξαιρετικά καλές απολαβές.

General και operations managers

Σχεδίασε, διεύθυνε ή συντονισε τις λειτουργίες οργανισμών του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, επιβλέποντας πολλαπλά τμήματα ή τοποθεσίες. Τα καθήκοντα και οι ευθύνες περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση πολιτικών που θα ακολουθήσει μια εταιρία ή ένας οργανισμός, τη διαχείριση καθημερινών λειτουργιών και τον προγραμματισμό χρήσης υλικών και ανθρώπινων πόρων.

QA testers και engineers

Από τα πιο ανερχόμενα επαγγέλματα στο χώρο της τεχνολογίας είναι των QA testers. Οι QA testers είναι υπεύθυνοι για την διασφάλιση της ποιότητας και της καλής λειτουργίας λογισμικών, με την χρήση ή όχι automation tools. Oι QA testers έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην παροχή υψηλής ποιότητας-λειτουργικού λογισμικού και διαδικτυακών εφαρμογών. Δοκιμάζουν και αξιολογούν νέα ή υπάρχοντα προγράμματα, προκειμένου να αναγνωρίσουν τυχόν bugs, glitches και άλλα προβλήματα στην εμπειρία των χρηστών.

Data Scientists

Τα δεδομένα είναι ο νέος «χρυσός» για τις εταιρείες. Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το Data Science θα συνεχίσουν να κυριαρχούν το 2023. Σύμφωνα με το Business Insider, οι data scientists θα συνεχίζουν να είναι σε υψηλή ζήτηση από τις εταιρίες, τουλάχιστον μέχρι το 2030. Το καλό με το data science, είναι ότι προσφέρει πολλούς διαφορετικούς ρόλους και θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα, πολλοί εργαζόμενοι να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και να αναζητούν θέσεις ως data scientists.

επαγγέλματα

Επιστήμονες Υγείας και healthcare data analysts

Σύμφωνα με το Business Insider, οι νοσηλευτές, και γενικότερα οι επαγγελματίες στον χώρο της υγείας, θα είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2023. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, θα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα επαγγέλματα στο μέλλον. Μαζί με τις επιστήμες υγείας, εξαιρετική εξέλιξη και αποκατάσταση έχει ο χώρος του Healthcare Analytics, δηλαδή η ανάλυση υγειονομικών δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιούνται προκειμένου να προβλεφθούν τάσεις, να βελτιωθεί η φροντίδα των ασθενών, να γίνει καλύτερη διαχείριση στην εξάπλωση των ασθενειών αλλά και να γίνει καλύτερη η διοίκηση σε νοσοκομεία και άλλες υποδομές υγείας.

Διάβασε ακόμα: Πώς να κάνεις μία πραγματικά χρήσιμη και όχι μία αγχωτική to-do-list

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet