Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει ένας ιδανικός υποψήφιος σύμφωνα με τους recruiters; Τι είναι αυτό που κοιτάνε οι εταιρείες; Τι πρέπει να προσέξεις στη συνέντευξή σου; Αν είναι κάποια από τα ερωτήματα που σε απασχολούν τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα! Οι υπεύθυνοι προσλήψεων ζητούν πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τους υποψήφιους εργαζόμενους -και εδώ  είναι τα 5 βασικά tips.

recruiters

Τα 5 χαρακτηριστικά που αναζητούν οι recruiters

1. Επιθυμία για μάθηση

Η μάθηση δεν τελειώνει όταν τελειώσουμε το σχολείο. Ο 21ος αιώνας, είναι μια εποχή για συνεχή μάθηση και οι υπεύθυνοι προσλήψεων φαίνεται να συμφωνούν. Μία από τις πιο περιζήτητες δεξιότητες είναι η επιθυμία να θέλετε να μάθετε κάτι καινούργιο. Αυτό δείχνει ότι είστε πρόθυμοι να αναπτυχθείτε και να συμβάλετε στη διεύρυνση των οριζόντων της εταιρείας.

2. Ανθεκτικότητα

Μια άλλη σημαντική δεξιότητα που προσέχουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι η ανθεκτικότητα – η ικανότητα επιβίωσης. Αν αναλογιστείτε την επαγγελματική σας ζωή, πιθανότατα είχατε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στον χώρο εργασίας σας- και όχι μόνο.

Οι αντοχές σας μετράνε εδώ γιατί οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν κάποιον που να είναι ικανός να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις και να βγει πιο δυνατός.

recruiters

3. Κριτική Σκέψη

Σκεφτείτε τα τελευταία δύο χρόνια. Με το απροσδόκητο ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19, ο κόσμος των επιχειρήσεων περιδινήθηκε στο απόλυτο χάος. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε και τι θα γινόταν στο μέλλον. Πολλές επιχειρήσεις υπέστησαν κρίσιμα πλήγματα και όσες τα κατάφεραν, έπρεπε να αλλάξουν και να προσαρμοστούν, προκειμένου να επιβιώσουν σε αυτόν τον περίεργο… πανδημικό και μεταπανδημικό κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εργοδότες εστιάζουν τώρα στην πρόσληψη κάποιου ικανού για κριτική σκέψη, για να εξετάσει ένα πρόβλημα συνολικά και να βρει την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση για την εταιρεία.

4. Αφοσίωση

Προφανώς, οι υπεύθυνοι προσλήψεων ψάχνουν αφοσιωμένους υπαλλήλους στις μέρες μας. Η καινούργια νοοτροπία των εταιρειών είναι να έχουν οι εργαζόμενοι συνείδηση καθήκοντος και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε στη συνέντευξή σας. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εστιάζουν σε άτομα που τους δείχνουν ότι έχουν τα μέσα και είναι προετοιμασμένοι να αφοσιωθούν στη δουλειά τους.

5. Ευελιξία

Η ευελιξία ήταν και θα είναι πάντα μια ιδιαίτερα περιζήτητη δεξιότητα για τους εργαζόμενους σε διάφορους τομείς απασχόλησης. Η ικανότητα προσαρμογής σε κάθε κατάσταση, τόσο από άποψη χρονοδιαγράμματος, όσο και νοοτροπίας, είναι κάτι το απαραίτητο στις μέρες μας.

recruiters

Διάβασε ακόμη: Οι 6 πιο συχνές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη – και πως να απαντήσεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet